Statistica informatica

In conformitate cu modificarile la Metodologia de aplicare a Legii nr. 119 din 16 octombie 1996 (actualizata) publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 151 din 02.03.2011, precum si a prevederilor art. 13 lit. b) din Legea nr. 74/1995 privind exercitarea profesiunii de medic, certificatul constatator al decesului se completeaza cu litere mari, de tipar, fara stersaturi sau corecturi, iar cauza decesului, in special punctele C si D, care constituie cauza determinanta a mortii, se completeaza fara prescurtari.

Sunt disponibile Modelele pentru anul 2018 privind fisierele pe care se va raporta activatea si morbiditatea pentru cabinetele medicale inscrise in RUC M – judetul Iasi (medicina de familie, stomatologie si medicina de specialitate).

 

Fise deces – Formulare 2014

Sistemul Informational pentru Cabinetul Medical de Familie

Manualul pentru Certificarea Cauzelor de Deces in Europa

Va aducem la cunostinta Manualul pentru Certificarea Cauzelor de Deces in Europa, pentru a-l studia in vederea cunoasterii principiilor de baza privind diagnosticul cauzelor de moarte si a acelor de alegere a diagnosticului ce urmeaza a fi codificat drept cauza principala.

Ca urmare a masurilor luate de catre EUROSTAT si OMS, aplicarea metodologiei de lucru in acest domeniu va deveni obligatorie, in consecinta creste responsabilitatea fiecarui medic autorizat a elibera un certificat de constatare a decesului.

Specificam faptul ca pe viitor corectitudinea completarii acestui document va constitui un element de evaluare a activitatii, ce va primi un scor important, fie pozitiv, fie negativ, atat in ceea ce priveste fiecare medic, dar si ansamblul ce trebuie sa functioneze pentru verificare si codificare. Scorul primit de aceasta comisie va fi inregistrat ca apartinand si managementului judetului pe care il reprezinta.

Formulare pentru raportari statistice – 2011

Noile modele pentru raportarea trimestriala si anuala pentru medici de familie, medicii specialisti si medici stomatologi – anul 2011:

Modelarul

Modelarul privind formularele care circula in Sistemul Informational al Spitalelor si unitatilor sanitare ambulatorii din Romania.