Home Certificate de conformitate Documente solicitate la DSP

Documente solicitate la DSP

8451
0

Incepand din luna septembrie 2010, documentele care se eliberau numai la sediul Ministerului Sanatatii, ca de exemplu certificatele de conformitate, cele care atesta obtinerea titlului de medic / medic dentist / farmacist / medic specialist sau primar / asistenti medicali, adeverintele de abilitati dobandite, se pot solicita la Directiile de Sanatate Publica.

Direcţiile de sănătate publică vor prelua solicitările celor interesaţi de aceste documente. În principiu, preluarea dosarelor se va face după verificarea documentelor depuse, urmând a fi înregistrate numai dosarele care conţin documentaţia completă. Dacă dosarul este transmis prin poştă sau prin alt mod direcţiei de sănătate publică, dosarul se înregistrează, se verifică şi dacă este incomplet în termen de 5 zile lucrătoare se comunică solicitantului documentele suplimentare care trebuie depuse.

Dosarele complete, cu actele aranjate în ordinea specificată în prezentul ghid, se vor comunica prin poşta militară Ministerului Sănătăţii în termen de 5 zile lucrătoare. Dacă există anumite situaţii deosebite, direcţia de sănătate publică va solicita consultanţă direcţiei de specialitate a Ministerului Sănătăţii telefonic sau prin poşta electronică.

In termen de 30 zile lucrătoare de la înregistrarea la Ministerul Sănătăţii a documentatiei COMPLETE, se vor emite certificatele solicitate şi se vor comunica documentele direcţiilor de sănătate publică;

Documentele emise de Ministerul Sănătăţii se vor înregistra în registre speciale la direcţiile de sănătate publică şi se vor elibera titularilor sau împuterniciţilor acestora pe bază de semnătură;

Dosarele (obligatoriu un dosar plic) cu actele justificative pentru eliberarea documentelor necesare recunoasterii calificarilor romanesti in celelalte state ale Uniunii Europene se depun la Directia de Sanatate Publica Iasi, str. Vasile Conta nr. 2- 4 (cladirea Policlinicii Sf. Spiridon Iasi), camera 4 si camera 6, dupa urmatorul program:

  • Miercuri – intre orele 10,00 – 13,00
  • Luni si Vineri nu este program de lucru cu publicul

Toate dosarele primite marti, miercuri si joi se expediaza vineri dimineata la Ministerul Sanatatii.

Nu se percep taxe pentru eliberarea certificatelor de conformitate
Persoanele responsabile cu gestionarea acestor documente la nivelul Directiei de Sanatate Publica Iasi sunt:

  • Titular: Ec. Catalina Benchea cas. Indrei, sef birou resurse umane (cam.4), tel. 0232/258023, 0730/240394
  • Inlocuitor: Ec. Laura Soldan, consilier resurse umane (cam.6) tel. 0232/210900 int. 218

Download documente:

Previous articleVaccinuri hexavalente
Next articleA doua sesiune de schimbare a centrelor de pregătire, organizată în perioada iunie – iulie 2016