Home Compartimente Statistica informatica

Statistica informatica

PROGRAM DE LUCRU CU PUBLICUL
Excepție: se primesc în permanență raportările de la unitățile sanitare în perioadele de raportare.

 

Luni Marți: Miercuri: Joi: Vineri:
11:00 – 15:30 13:00 – 15:00 9:00 – 11:00 9:00 – 11:00
13:00 – 15:00
Codurile de parafă se
eliberează în ziua de Joi
Nu este program
cu publicul

Nu se eliberează documente în urgență


În atenția Medicilor de familie – precizări codificare pentru centralizatorul de morbiditate (incidență)
Având în vedere precizările transmise de M.S. – C.N.S.I.S.P București prin adresa nr.18484/iulie 2020, vă aducem la cunoștință că la Centralizatorul de morbiditate (incidenta) medicii de familie vor folosi pentru înregistrarea cazurilor noi de COVID 19

codul 064 (B24-B34)

(alte boli cu virus neclasate în alte locuri) din lista de 999 coduri CIM 10


Raportări statistice trimestriale și anuale

Cabinete medicale înregistrate în Registrul Unic Județean – cu și fără contract cu C.J.A.S. Iași.

Modelele pentru anul 2018 – 2019 privind fisierele pe care se  raporteaza activatea si morbiditatea pentru cabinetele medicale inscrise in RUC M – judetul Iasi (medicina de familie, stomatologie si medicina de specialitate).

Termene de raportare:

Trimestrial începând din prima zi lucrătoare până în ziua de 20 ale lunii următoare trimestrului recent încheiat.


Registrul Unic Judetean al Cabinetelor Medicale

Modele Cereri pentru inregistrarea in Registrul Unic Judetean al Cabinetelor Medicale (pt. cabinete medicale, societati, etc.)


Metodologia completarii certificatului de deces

In conformitate cu modificarile la Metodologia de aplicare a Legii nr. 119 din 16 octombie 1996 (actualizata) publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 151 din 02.03.2011, precum si a prevederilor art. 13 lit. b) din Legea nr. 74/1995 privind exercitarea profesiunii de medic, certificatul constatator al decesului se completeaza cu litere mari, de tipar, fara stersaturi sau corecturi, iar cauza decesului, in special punctele C si D, care constituie cauza determinanta a mortii, se completeaza fara prescurtari.

Manualul pentru Certificarea Cauzelor de Deces in Europa 

PENTRU  UNITATI MEDICALE  PUBLICE  SI  PRIVATE

Va aducem la cunostinta Manualul pentru Certificarea Cauzelor de Deces in Europa, pentru a-l studia in vederea cunoasterii principiilor de baza privind diagnosticul cauzelor de moarte si a acelor de alegere a diagnosticului ce urmeaza a fi codificat drept cauza principala.

Ca urmare a masurilor luate de catre EUROSTAT si OMS, aplicarea metodologiei de lucru in acest domeniu va deveni obligatorie, in consecinta creste responsabilitatea fiecarui medic autorizat a elibera un certificat de constatare a decesului.

Corectitudinea completarii acestui document  constituie un element de evaluare a activitatii, ce va primi un scor important, fie pozitiv, fie negativ, atat in ceea ce priveste fiecare medic, dar si ansamblul ce trebuie sa functioneze pentru verificare si codificare. Scorul primit de aceasta comisie va fi inregistrat ca apartinand si managementului judetului pe care il reprezinta.