Home General Ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale

Ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale

699
0

Cunoașteți-vă valorile presiunii arteriale

Pentru o inimă sănătoasă e timpul să-ți cunoști presiunea arterială!

17 mai este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale. Pentru o perioadă de 5 ani, 2013-2018, tema Ligii Internaționale pentru Hipertensiune (World Hypertension League) este ”Cunoașteți-vă valorile presiunii arteriale!” cu obiectivul creșterii gradului de conștientizare privind hipertensiunea arterială în rândul tuturor populațiilor lumii. În acest an, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale este sărbătorită timp de o săptămână, între 17-24 mai.

Scopul campaniei este promovarea măsurării presiunii arteriale în rândul populaţiei ca practică preventivă.

Obiectivele campaniei: informarea populaţiei asupra HTA ca principal factor de risc pentru povara bolilor la scară mondială și intervenţii educative menite a promova deprinderi comportamentale sanogene.

În acest cadru, în data de 19 mai 2016, Direcția de Sănătate Publică Iasi, prin compartimentul Promovarea Sanatatii va derula actiunea ”Pentru o inimă sănătoasă e timpul să-ți cunoști presiunea arterială!” , la Carrefour Felicia , orele 12.

Actiunea se va desfasura in colaborare cu Societatea Nationala de Cruce Rosie-Filiala Iasi si Centrul Regional de Sanatate Publica Iasi.

Se vor face determinari ale TA si glicemiei , se vor purta discutii cu cei interesati de tematica abordata si se vor distribui materiale informative.

Previous articleAchiziție publică de servicii de pază
Next articleZiua mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale