Home Comunicate de presa Ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale

Ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale

593
0

”Cunoasteti-vă valorile presiunii arteriale”

”Pentru o inimă sănătoasă e timpul să-ti cunosti presiunea arterială!”

17 mai este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale. Pentru o perioadă de 5 ani, 2013-2018, tema Ligii Internationale pentru Hipertensiune (World Hypertension League) este ”Cunoasteti-vă valorile presiunii arteriale!” cu obiectivul cresterii gradului de constientizare privind hipertensiunea arterială în rândul tuturor populatiilor lumii. În acest an, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale este sărbătorită timp de o săptămână, între 17-24 mai.

Scopul campaniei este promovarea măsurării presiunii arteriale în rândul populaţiei ca practică preventivă. Obiectivele campaniei sunt: informarea populaţiei asupra HTA ca principal factor de risc pentru povara bolilor la scară mondială si intervenţii educative menite a promova deprinderi comportamentale sanogene.

În acest context, în data de 19 mai 2016, Directia de Sănătate Publică Iasi, prin compartimentul Promovarea Sanatatii va derula actiunea ”Pentru o inimă sănătoasă e timpul să-ti cunosti presiunea arterială!” , la Carrefour Felicia , la orele 12.00. Actiunea se va desfasura in colaborare cu Societatea Nationala de Cruce Rosie-Filiala Iasi si Centrul Regional de Sanatate Publica Iasi. Se vor face determinari ale tensiunii arteriale si glicemiei. De asemenea, se vor purta discutii cu cei interesati despre tematica abordata si se vor distribui materiale informative.

Previous articleZiua mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale
Next articleCarnete rezidenți