Home Comunicate de presa Ziua Naţională A Alimentaţiei Şi A Combaterii Risipei Alimentare – 16 noiembrie...

Ziua Naţională A Alimentaţiei Şi A Combaterii Risipei Alimentare – 16 noiembrie 2019

1184
0

La data de 16 octombrie 2019 este celebrată ZIUA NAŢIONALĂ A ALIMENTAŢIEI ŞI A COMBATERII RISIPEI ALIMENTARE.  Alimentaţia este o nevoie fundamentală a omului şi o condiţie necesară supravieţuirii şi prosperităţii fiinţei umane iar cu această ocazie atragem atenţia întregii societăţi asupra problemei siguranței și a risipei  alimentare.

Risipa de alimente este o problemă mondială care a căpătat o importanță din ce în ce mai mare pe agenda publică și politică din ultimii ani. Importanța acestui subiect va continua să crească, în special având în vedere nevoia de a hrăni o populație mondială aflată în creștere.

Asigurarea securității alimentare a populației, este obligația fiecărui stat. Problema securității alimentare, a accesului populației la produse agroalimentare de bază și de calitate corespunzătoare, constituie  o preocupare majoră cu care se confruntă, într-o măsură mai mare sau mai mică, toate statele lumii, dar în primul rând cele subdezvoltate sau în curs de dezvoltare. Asigurarea securității alimentare pentru toți indivizii, contribuie la liniștea socială, la stabilitate și prosperitate .

Scopul campaniei: este o inițiativă de informare şi de conştientizare a publicului larg privind problema siguranței  și a risipei alimentare la noi în ţară.

Sloganul campaniei: Opriți risipa alimentară! Împreună să  păstrăm planeta verde!

Obiectivele principale ale campaniei sunt: creşterea rolului şi a gradului de informare şi implicare a societăţii civile şi a publicului larg în realizarea şi implementarea politicilor publice în domeniul reducerii risipei de hrană din România și asigurarea siguranței alimentelor; promovarea pe agenda guvernamentală şi parlamentară a măsurilor privind reducerea risipei de alimente în România; conştientizarea decidenţilor politici asupra necesităţii aplicării urgente a Legii 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare şi a normelor de aplicare ale acesteia. 

MESAJE CHEIE:

  • Împreună să păstrăm planeta verde!
  •  Lupta contra risipei alimentare este o  urgenţă mondială.
  • Cumpărând cu chibzuinţă, salvăm planeta.
  • Donați ce nu consumaţi!
  • Folosiți surse de apă și materii prime sigure!

Descarcă:

Previous articleLuna Internațională de Conștientizare despre Cancerul de Sân – 1-31 Octombrie 2019
Next articleSesiune de înscriere pentru intrarea în programul de pregătire în cea de a doua specialitate în regim cu taxă