Home Evaluarea si promovare sanatate Ziua Internaţională de Luptă impotriva Consumului şi Traficului de Droguri, 26 iunie...

Ziua Internaţională de Luptă impotriva Consumului şi Traficului de Droguri, 26 iunie 2018

691
0

Ziua Internaţională de Luptă impotriva Consumului şi Traficului de Droguri are ca slogan ”În primul rând, ASCULTĂ” şi ca mesaj-cheie ”Să îi asculţi pe copii şi tineri este primul pas pentru a-i ajuta să crească sănătoşi şi în siguranţă”.

Campania ”În primul rând, ASCULTĂ” este o iniţiativă de creştere, pe baze ştiinţifice, a sprijinului pentru prevenirea consumului de droguri, fiind astfel o investiţie efectivă în bunăstarea copiilor şi tinerilor, a familiilor şi a comunităţilor din care acestia fac parte .

Actiunile din cadrul acestei campanii trebuie sa sublinieze importanţa unei atitudini vigilente şi responsabile din partea adulţilor: părinţi, educatori, personal din serviciile preventive, decidenţi şi sa încurajeze copiii şi tinerii din comunităţile noastre să stea departe de droguri.

Drogurile ilegale ameninţă sănătatea şi bunăstarea oamenilor. La nivel global, există un minim estimat de 190.000 de decese premature (în cele mai multe cazuri evitabile) din cauza consumului de droguri, majoritatea atribuite utilizării opioidelor. Drogurile nu afectează doar consumatorii; acestea provoacă familiilor şi celor dragi, dificultăţi enorme şi suferinţă.

Tulburările cauzate de consumul de droguri subminează relaţiile cu persoanele apropiate, deteriorează viaţa familială şi pot ruina oportunităţile copiilor și tinerilor de educaţie şi angajare. Impactul acestora se resimte în comunităţi, sistemele de justiţie penală şi în întreaga societate.

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă impotriva Consumului şi Traficului de Droguri este important să ne amintim că, tulburările cauzate de consumul de droguri pot fi prevenite și tratate.

Descarca:

Previous articleA doua sesiune de schimbare a centrelor de pregătire pentru rezidenți din acest an
Next articleLuna naţională a informării despre efectele consumului de alcool