Home General Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri

Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri

669
0

Drogurile ilegale ameninţă sănătatea şi bunăstarea oamenilor.
La nivel mondial, până la 200.000 de oameni mor în fiecare an din cauza supradozelor; dar, drogurile nu afectează doar consumatorii; acestea provoacă familiilor şi celor dragi dificultăţi enorme şi suferinţă.

Tulburările cauzate de consumul de droguri subminează relaţiile cu persoanele apropiate, deteriorează viaţa familială, inclusiv cea a copiilor şi pot ruina oportunităţile de educaţie şi angajare.

Impactul acestora se resimte în comunităţi, sistemele de justiţie penală şi în întreaga societate.

Cei care suferă din cauza tulburărilor generate de consumul de droguri pot fi sprijiniţi printr-un tratament bazat pe dovezi şi pot fi prevenite multe decese cauzate de supradoze.

Copiii şi tinerii trebuie să fie educaţi cu privire la pericolele pe care le generează drogurile ilicite.

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri, este important să ne amintim că tulburările cauzate de consumului de droguri pot fi prevenite si tratate.

Acţiunile de Informare-Educare-Comunicare pe aceasta tema au drept scop sa încurajeze copiii şi tinerii din comunităţile noastre să stea departe de droguri şi sa arate importanta unei atitudini vigilente şi responsabile din partea adulţilor.

Download:

Previous articleA doua sesiune de schimbare a centrelor de pregătire, organizată în perioada iunie – iulie 2016
Next articleZiua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei 28 iulie 2016