Home Comunicate de presa Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei 28 iulie 2016

Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei 28 iulie 2016

541
0

Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei este un eveniment anual, care are loc în 28 iulie şi se concentrează la nivel mondial asupra grupurilor de pacienţi şi persoanelor care trăiesc cu hepatita virală. Este o oportunitate de a sensibiliza şi de a induce o schimbare reală în prevenirea bolilor şi a accesului la testare şi tratament.

La nivel mondial, 400 de milioane de persoane trăiesc cu virusurile hepatitei B şi C şi 1,4 milioane mor anual din cauza acestor infecţii.

95% din oamenii care trăiesc cu hepatite virale nu ştiu că sunt infectaţi.

4.000 de persoane mor în fiecare zi, în timp ce există medicamente salvatoare de vieţi.

Anul 2016 este crucial pentru hepatitele virale.

La Adunarea Mondială a Sănătăţii din luna mai, Statele Membre ale OMS au hotărât adoptarea primei Strategii de Eliminare a Hepatitelor Virale, cu obiective ambiţioase şi având ca scop eliminarea hepatitelor virale până în anul 2030.

De aceea, tema campaniei din acest an este: ELIMINAREA HEPATITELOR VIRALE.

Campania are ca scop creşterea nivelului de conştientizare a populaţiei în privinţa poverii uriaşe reprezentată de hepatitele virale şi îmbunătăţirea prevenirii bolilor şi a accesului la testare, tratament şi îngrijire.

Pentru a accentua tema eliminării, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hepatitei 2016, va fi lansată NOhep, o mişcare globală de eliminare a hepatitelor virale, care va uni oamenii şi va oferi o platformă prin intermediul căreia aceştia să vorbească, să se implice şi să acţioneze, pentru a fi siguri că angajamentele globale vor fi îndeplinite şi hepatitele virale vor fi eliminate până în anul 2030.

Obiectivul NOhep este de a implica peste 300 de milioane de oameni până în anul 2030, pentru a accelera acţiunile necesare eliminării hepatitelor virale.

Dacă acţionăm acum, vom salva 7 milioane de vieţi până în anul 2030.

În scopul atingerii obiectivului NOhep de a ajunge la 300 de milioane de susţinători până în anul 2030, avem nevoie de ajutorul tuturor.

Alăturaţi-vă mişcării globale şi fiţi parte din ceea ce face din eliminarea hepatitelor virale următoarea noastră mare realizare.

 

Download:

Previous articleZiua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
Next articleInformatii si Recomandari privind Meningita “West Nile”