Home Evaluarea si promovare sanatate Ziua Internaţională a Vârstnicilor – 1 octombrie 2017

Ziua Internaţională a Vârstnicilor – 1 octombrie 2017

879
0

Direcţia de Sănătate Publică Iasi,  celebrează în data de 1 octombrie 2017 – Ziua Internaţională a Vârstnicilor  .

Campania de informare a populaţiei varstnice se deruleaza in perioada 1-15 octombrie si are in acest an  sloganul “Categoria +60 contează!”

Tema campaniei: „Pași spre viitor: încurajarea talentelor, a contribuțiilor și a participării persoanelor vârstnice în societate”.

Scopul campaniei: Favorizarea și extinderea contribuției efective a vârstnicilor la nivelul familiei, al comunității și societății, în general, în concordanță cu nevoile, preferințele și drepturile lor fundamentale.

Obiectivele campaniei din acest an sunt următoarele:

  1. favorizarea condițiilor și măsurilor specifice care pot influența implicarea mult mai mare a persoanelor în vârstă la dezvoltarea societății noastre, și anume: îmbunătățirea sistemului de sănătate publică, venituri sigure și stabile, protecție socială și acces la serviciile financiare;
  2. accentuarea rolului pe care tehnologia inovatoare, educația și accesul la informație îl joacă în creșterea contribuției și implicării în viața publică a celor mai în vârstă;
  3. cea de-a treia evaluare, la nivel regional, a Planului Internațional de Acțiuni de la Madrid privind îmbătrânirea, în special în ceea ce privește „Direcția prioritară III: asigurarea unor medii suportive şi operaţionale”.

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură întreg suportul metodologic pentru coordonarea, analizarea şi evaluarea rezultatelor Campaniei.

Populaţia trebuie să înţeleagă de ce trebuie accentuat rolul persoanelor vârstnice în societate. Campania stimulează oamenii să aprecieze tot mai mult rolul jucat în societate de vârstnici.

Nu sta deoparte, implică-te!

Descarcă:

Previous articleDSP Iasi invita operatorii economici sa depuna oferte pentru achizitia de “Spectofotometru“
Next articleIn atentia medicilor rezidenti serie Ianuarie 2017 – neonatologie si specialitati pediatrice