Home COVID 19 Buletin informativ 07.03.2020

Buletin informativ 07.03.2020

531
0

La nivelul judeţului Iaşi, situaţia persoanelor care au călătorit în zonele de risc este următoarea:

  1. Nu sunt persoane în carantină, iar 760 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică.
  2. Nu sunt persoane din judetul Iasi confirmate cu coronavirus.
  3. Până în momentul de faţă toate testele efectuate la persoane cu suspiciunide infecţie cu coronavirus din judeţul Iaşi au ieşit negative.
  4. Conform Grupului de Comunicare Strategică, au fost confirmate alte două cazuri de persoane care sunt infectate cu noul coronavirus (COVID-19), numărul cazurilor ajungând astfel la 11. Un caz privește o tânără de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara, dar într-o altă clasă. La acest moment cursurile instituției de învățământ sunt suspendate până pe 11 martie a.c., urmând ca în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., comitetul județean pentru situații de urgență să decidă suspendarea cursurilor până la 14 zile. Tânăra de 15 ani s-a prezentat în cursul zilei de ieri la Spitalul de copii din Timișoara, prezentând simptome de febră și tuse și luându-se decizia internării și prelevării de probe la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara. În prezent, starea sa de sănătate este ameliorată, fără febră. Al doilea caz este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de ieri cu infecție cu noul coronavirus (COVID-19). Tânăra de 16 ani este asimptomatică și va fi internată la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.
  5. Conform Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile de la inceputul sezonului si pana in prezent s-au inregistrat 123 cazuri de gripa (43 cazuri de tip AH1, 21 cazuri de tip AH3, 54 cazuri de tip B si 5 cazuri de tip A). Mentionam ca in judetul Iasi s-au integistrat opt decese confirmate cu virus gripal.
Previous articleBuletin informativ 06.03.2020
Next articleBuletin informativ 08.03.2020