Home COVID 19 Buletin informativ 04.03.2020 – ora 10:00

Buletin informativ 04.03.2020 – ora 10:00

784
0

La nivelul judeţului Iaşi, situaţia persoanelor care au călătorit în zonele de risc este următoarea:

  1. Nu sunt persoane în carantină, iar 516 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică.
  2. Nu sunt persoane confirmate cu coronavirus.
  3. Până în momentul de faţă toate testele efectuate la persoane cu suspiciunide infecţie cu coronavirus din judeţul Iaşi dar şi din alte judeţe au ieşit negative.
  4. În contextul răspândirii infecţiei cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află sau intenţionează să călătorească în străinătate să se informeze din timp cu privire la măsurile dispuse de autorităţile din ţara de destinaţie/tranzit în contextul demersurilor de gestionare şi limitare a răspândirii infecţiei cu COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că mai multe state au decretat măsuri cu caracter excepţional, precum interzicerea accesului în zonele afectate, închiderea unor puncte de trecere a frontierei sau instituirea unor perioade obligatorii de carantină / izolare la domiciliu pentru cei care au călătorit recent într-o ţară sau regiune unde se înregistrează o largă răspândire a virusului.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români consultarea cu regularitate a informaţiilor disponibile pe pagina de internet a MAE în cadrul secţiunilor Alerte de călătorie (http://www.mae.ro/travel-alerts), Informaţii actualizate – COVID-19 (http://www.mae.ro/node/51759) care sunt actualizate constant, în funcţie de evoluţii.

Date actualizate cu privire la statele afectate de infecţia cu COVID-19 (cazuri înregistrate, număr decese, zone afectate) sunt disponibile pe pagina de internet a Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor: https://www.ecdc.europa.eu/en/geographical-distribution-2019-ncov-cases.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară misiunii diplomatice a României din statul de destinaţie, iar în cazul în care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela telefonul de permanenţă al acesteia. Lista misiunilor diplomatice şi a oficiilor consulare ale României în străinătate este disponibilă aici –http://www.mae.ro/romanian-missions.

 

Previous articleBuletin Informativ – 03.03.2020 – ora 10.00
Next articleBuletin informativ 05.03.2020