Home COVID 19 Buletin Informativ – 03.03.2020 – ora 10.00

Buletin Informativ – 03.03.2020 – ora 10.00

1027
0

La nivelul judeţului Iaşi, situaţia persoanelor care au călătorit în zonele de risc este următoarea:

  1. Nu sunt persoane în carantină, iar 434 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică.
  2. Nu sunt persoane confirmate cu coronavirus.
  3. Până în momentul de faţă toate testele efectuate la persoane cu suspiciunide infecţie cu coronavirus din judeţul Iaşi dar şi din alte judeţe au ieşit negative.
  4. În urma şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, desfăşurată ieri, 2 martie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, s-a luat decizia ca regiunea Emilia-Romagna, din Italia, Coreea de Sud şi Iran să fie introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura auto-izolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, faţă de cetăţenii care revin în România din aceste regiuni.

Astfel, cetăţenii care sosesc din alte provincii sau oraşe din China continentală, alte localităţi din regiunea Lombardia şi regiunea Veneto sau din regiunea Emilia-Romagna din Italia, precum şi din alte zone şi localităţi din Coreea de Sud şi din Iran decât cele menţionate expres pentru instituirea măsurii de carantină instituţionalizată, intră în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat după revenirea în România.

Cetăţenii care vin în România şi intră în carantină instituţionalizată, timp de 14 zile, imediat după revenirea în ţară sunt cei care au călătorit în următoarele zone: China continentală (Provincia Hubei, inclusiv oraşul Wuhan, oraşele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo, Taizhou din Provincia Zhejiang), regiunea Lombardia (oraşele Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano) şi regiunea Veneto (localitatea Vo Euganeo) din Italia, respectiv Coreea de Sud (regiunea Cheongdo, oraşul Daegu).

Zonele în funcţie de care se instituie auto-izolarea la domiciliu sau carantina instituţionalizată pot fi consultate accesând acest link.

Previous articleBULETIN INFORMATIV – 02.03.2020 – ora 10.00
Next articleBuletin informativ 04.03.2020 – ora 10:00