Home COVID 19 Buletin informativ 03.05.2020

Buletin informativ 03.05.2020

686
0

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

 1. Un număr de 1803 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 142 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.
 2. Conform ultimelor centralizări, un număr de 455 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 13 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.
 3. Structurile IPJ, IJJ şi Poliţie Locală au efectuat un număr de 207 verificări privind respectarea de catre persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restrictiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 260 sancţiuni contravenţionale în valoare de 544.300 lei.

Alte misiuni instituționale:

 • ISU a efectuat 13 misiuni, din care: o misiune transport către unități spitalicești, 3 misiuni transport către spații de carantină, 7 misiuni de decontaminare biologică și o misiune de transport persoane tranzit în județul Iași din Bacău către Botoșani.
 • IPJ a efectuat 185 misiuni, din care: 177 de misiuni de verificare, respectare măsurii/ restricții la persoane fizice și juridice și 8 misiuni de însoțire transport către spațiile de carantină.
 • IJJ a efectuat 29 misiuni, din care: 2 misiuni de însoțire transport către spații de carantină, 11 misiuni de pază la spațiile de carantină și 16 misiuni de cooperare cu Poliția Iași.
 • ITPF a efectuat 2 misiuni de ordine publică în cooperare cu IPJ.
 • SRPTF a efectuat 1 misiune, din care: 1 misiune de control la unități.
 • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 114 misiuni, din care 43 transporturi către unități spitalicești, 15 transporturi probe bilogice, 46 decontaminări biologice şi 10 alte misiuni specifice.
 • Poliția Locală a executat 7 misiuni de pază centre izolare/adăpostire.
 • MApN a efectuat 7 misiuni din care: 7 misiuni de pază, utilizând 18 militari și 1 auto.
 • DSP a efectuat 21 misiuni: 14 misiuni decarantinare, 7 misiuni de primire persoane în spațiile de carantină.
 1. Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi fac un apel către cetaţeni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare.

 

 1. Aproximativ 000 de polițiști, alături de care acționează 300 de jandarmi, dar și polițiști locali și militari sunt în stradă în aceste zile (perioada 1 – 3 mai), pentru siguranța dumneavoastră, iar efectivele implicate în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare sunt pregătite să intervină prompt atunci când se constată încălcări ale legii. Echipajele IPJ și IJJ acșionează pentru menținerea ordinii publice, prevenirea faptelor antisociale și supraveghează toate acele zone cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde / grătar (zonele de agrement).
 2. Recomandarea pentru cetăţeni este să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE –0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.
 3.  La nivelul Judeţului Iaşi, numărul de telefon la care se poate apela CJCCI Iaşi, 24/24 ore,         este:  0232.256.265.
 4.  Organizaţiile membre FONSS, Serviciul Voluntar de Ambulanţă – Asociaţia Ambulanţa.   Life, Colegiul Sfântul Nicolae, Instituţia Prefectului Iaşi, prin Centrul de Urgenţe Sociale oferă suport persoanelor aflate in auto-izolare / carantina. Începând cu luna aprilie, Centrul de Urgenţe Sociale a lansat o nouă soluţie de sprijin pentru urgenţe sociale, persoane din carantină, cadre medicale sau pacienţi afectaţi de COVID19, persoane izolate sau autoizolate. Astfel, prin apelarea numărului 0374 34 64 64 (tarif normal), persoanele din categoriile menţionate pot solicita serviciile Centrului de Urgenţe Sociale. Noul număr permite conectarea apelurilor la un sistem unic de dispecerizare, ceea ce va facilita preluarea solicitărilor.

 

Previous articleBuletin informativ 02.05.2020
Next articleBuletin informativ 04.05.2020