Home Comunicate de presa Acțiuni în cadrul Campaniei ,,Fii Inspirat! NU te apuca de Fumat!’’

Acțiuni în cadrul Campaniei ,,Fii Inspirat! NU te apuca de Fumat!’’

312
0

Direcția de Sănătate Publică Iași prin Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății în colaborare cu Societatea Națională de Cruce Roșie – Filiala Iași a desfășurat în data de 25 mai 2023 o acțiune de Informare-Educare-Comunicare la Centrul Comercial Carrefour Felicia, unde au avut loc determinări ale monoxidului de carbon din aerul exhalat la fumători și determinări VRP (vârsta reală a plămânilor), HTA. De asemenea, în cadrul campaniei ,,Fii Inspirat! NU te apuca de Fumat!’’ au fost distribuite  materiale informative.

Scopul acestei activități a fost acela de a informa populația despre impactul nociv pe care consumul de țigări și utilizarea dispozitivelor electronice (HEATS și ENDS) îl pot avea asupra sănătății.

Menționăm că aproximativ 150 de persoane au beneficiat de aceste determinări.

Implicarea promotorilor sănătății în stimularea schimbării comportamentale a populației, prin adoptarea unui stil de viață sănătos, reprezintă o modalitate accesibilă de prevenție a consumului de tutun în rândul adolescenților.

De asemenea, mediatizarea largă a campaniei din 2023 “Fii inspirat! Nu te apuca de fumat!” poate ajuta adolescenții să conștientizeze importanța sănătății prin prevenirea consumului de tutun sub orice formă.

 

Previous articleANUNŢ privind REZULTATUL SELECȚIEI DOSARELOR la concursul de recrutare organizat de DSP Iași pentru ocuparea funcției publice temporar vacante de CONSILIER clasa I, grad profesional superior la Biroul Normare Salarizare.
Next articleANUNŢ privind REZULTATUL INTERVIULUI la concursul organizat de Direcția de Sănătate Publică Iași pentru ocuparea postului vacant de natură contractuală, pe perioadă nedeterminată,cu normă întreagă de 8 ore/zi, 40 ore/ săptămână de ASISTENT MEDICAL GENERALIST DEBUTANT CU ȘCOALĂ POSTLICEALĂ SANITARĂ la Compartimentul de Supraveghere epidemiologică și control boli transmisibile – punct de lucru Pașcani