Home Comunicate de presa 14 iunie – Ziua mondială a donatorului de sânge

14 iunie – Ziua mondială a donatorului de sânge

776
0
DIN INIMĂ PENTRU OAMENI, DONĂM SÂNGE!

Ziua mondială a donatorului de sânge este marcată în fiecare an pe 14 iunie.

Evenimentul are rolul de a crește gradul de conștientizare a nevoii de sânge și produse sanguine și de a mulțumi donatorilor de sânge benevoli care prin gestul lor salvează vieți.

În contextul în care judeţul Iasi se confruntă cu o criză acută de sânge, Direcția de Sănătate Publică Iași face un apel către toți ieșenii pentru veni în sprijinul celor care au nevoie de ajutor, pentru cei pentru care picătura de sânge este esențială.

La Centrul de Transfuzie Sanguină Iași nevoia de sânge pentru spitale este permanentă, iar ziua de 14 iunie este încă un prilej de mobilizare pentru cei care doresc să își ajute semenii.

Puteți dona sânge dacă aveți între 18 și 60 de ani și o stare bună de sănătate. Donarea a 450 ml de sânge poate salva trei vieți. Procedura de donare este simplă, sigură și inofensivă. Pentru programări puteţi folosi aplicaţia BlooDoChallenge Iași.

 

Previous articleIn atenția candidaților care au promovat concursul de rezidențiat din sesiunea 14 mai 2023 și au ales loc în Centrul Universitar Iași
Next articleLISTA CU CERTIFICATELE DE CONFORMITATE CARE SE POT RIDICA DE LA D.S.P. IASI