Controale unitati panificatie si patiserie

In cursul lunii trecute, inspectorii de la Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul D.S.P Iaşi, au desfăşurat o acţiune tematică de control în unităţile de producţie şi comercializare produse de panificaţie, patiserie şi produse de morărit. Au fost verificate 9 unităţi din care :

  • 4 producători de produse de panificaţie
  • 5 producători de produse de patiserie.

Au fost verificate 20 de produse : aditivi, premixuri, amelioratori, arome şi produse finite. In urma acestor verificări s-a constatat că două sortimente de premixuri au fost etichetate necorespunzator, eticheta fiind nevizibilă, nelizibilă, datorită condiţiilor de depozitare. Prin urmare, s-a aplicat un avertisment pentru etichetarea necorespunzatoare a celor două sortimente (9,3 kg) şi au fost retrase din procesul de producţie. De asemenea, s-au verificat 3 maşini de transport produse de panificaţie la care nu s-au depistat neconformităţi din punct de vedere igienico-sanitar. Două dintre acestea nu aveau inscripţionate pe pereţii exteriori denumirea produselor, în conformitate cu Ord. MS 976/1998, motiv pentru care s-au acordat termene de remediere.

Alte articole...