Home Comunicate de presa Acțiuni dedicate Zilei Mondiale a Sănătății

Acțiuni dedicate Zilei Mondiale a Sănătății

118
0

În acest an, ca răspuns la provocările reprezentate de conflicte, criza climatică și consecințele negative ale acestora asupra stării de sănătate, ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII are ca temă „Sănătatea mea, dreptul meu”. Această zi a fost marcată la Iași pe Pietonalul Ștefan Cel Mare și Sfânt din Iași, unde reprezentanți ai  Direcției de Sănătate Publică Iași și Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, cu sprijinul oferit de Primăria Municipiului Iași, au fost prezenți la Cortul Sănătății și au oferit:

👉 Informații despre sănătatea umană

👉 Măsurători gratuite a glicemiei și tensiunii arteriale

👉 Demonstrații gratuite de prim ajutor premedical pentru adulți și copii

👉 Demonstrații privind utilizarea defibrilatorului automat extern, amplasate în Municipiul Iași

👉 Informații despre programul Prim Ajutor în Școli și Licee

De ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII, peste 250 de persoane au trecut ieri, 7 aprilie 2024, pe la Cortul Sănătății în intervalul orar 13:00-18:00.

31 de persoane s-au adresat personalului Direcției de Sănătate Publică Iași cu diferite întrebări, o parte primind răspuns pe loc, sau au fost îndrumate către unitățile de resort responsabile cu rezolvarea problemelor.

39 de persoane au beneficiat de măsurarea gratuită a glicemiei, din care 8 persoane au fost indrumate către medicul de familie/unități medicale de specialitate.

85 de persoane au beneficiat de măsurarea gratuită a tensiunii arteriale, din care 7 persoane au fost îndrumate să își ia tratamentul de zi cu zi,  o persoană care consuma medicamente pentru hipertensiune fără recomandarea unui medic a fost îndrumată către specialist, iar alte 38 de persoane au îndrumate către medicul de familie sau unități medicale de specialitate.

Acțiunea continua și weekendul viitor pe Pietonalul Ștefan Cel Mare și Sfânt din Iași, în intervalul orar 13:00-18:00.

𝐂𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥 𝐒𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐚̆𝐭̗𝐢𝐢, 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐮𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐝𝐞𝐫𝐮𝐥𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐮𝐥 𝐕𝐨𝐥𝐮𝐧𝐭𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐀𝐦𝐛𝐮𝐥𝐚𝐧𝐭̗𝐚̆ 𝐬̗𝐢 𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭̗𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐒𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐏𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚̆ 𝐈𝐚𝐬̗𝐢 – 𝐃𝐒𝐏 𝐈𝐚𝐬̗𝐢, 𝐜𝐮 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐮𝐥 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐢𝐭 𝐝𝐞 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐈𝐚𝐬̗𝐢, 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐚𝐫𝐚𝐭𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐒𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐫.

Previous articleZiua Mondială a Sănătății – 7 aprilie 2024
Next articleLISTA CU APROBĂRILE DE ÎNTRERUPERE/PRELUNGIRE DE REZIDENȚIAT PRIMITE LA DSP IAȘI DE LA MINISTERUL SĂNĂTĂȚII ÎNCEPÂND CU DATA DE 01.01.2016