Home General Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului – 4 februarie 2017

Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului – 4 februarie 2017

794
0

Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului este un eveniment global, care are loc în fiecare an în data de 4 februarie și unește lumea sub o singură temă pentru a evidenția lupta dusă împotriva cancerului.

Scopul acestei campanii este de a reduce numărul de decese care pot fi prevenite în fiecare an, prin creșterea gradului de conștientizare a cancerul în rândul publicului larg și prin impulsionarea guvernelor spre a lua măsuri suplimentare împotriva bolii.

Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului este o iniţiativă a Uniunii Internaţionale pentru Controlul Cancerului – Union for International Cancer Control (UICC), organizaţie neguvernamentală care uneşte comunitatea de luptă împotriva cancerului în vederea reducerii poverii globale prin cancer, promovării echităţii şi integrării controlului cancerului în agenda mondială pentru sănătate şi dezvoltare.

În prezent, 8,2 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza cancerului în întreaga lume, iar, dintre aceştia, 4 milioane mor prematur (cu vârste între 30 şi 69 de ani).

Trebuie întreprinse acțiuni urgente pentru a crește gradul de conștientizare asupra cancerului și dezvoltarea unor strategii practice pentru a aborda povara prin cancer, deoarece inegalitățile globale în privința accesului la prevenire, tratament și îngrijiri paliative sunt în creștere exponențială.

Având loc sub sloganul ”Noi Putem. Eu Pot.”, campania Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului 2017 explorează acțiuni pe care putem să le întreprindem pentru a salva vieți, pentru a atinge o mai mare echitate în îngrijirea cancerului și pentru a face din lupta împotriva cancerului o prioritate la cele mai înalte niveluri politice.

În jurul fiecăreia dintre aceste acțiuni există fapte cheie și documente justificative, astfel că, indiferent cine sunteți – un supraviețuitor al cancerului, un coleg de muncă, o organizație din domeniul cancerului, un îngrijitor, un prieten, un angajator sau un student – informațiile sunt la îndemâna dumneavoastră, pentru a vă sprijini și a vă permite să luați măsuri.

Așa cum cancerul afectează pe toată lumea în moduri diferite, fiecare dintre noi avem puterea de a lua măsuri pentru a reduce impactul bolii asupra persoanelor, familiilor și comunităților.

În România, Campania de celebrare a Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Alăturaţi-vă Campaniei în 2017!

Împreună suntem mai puternici!

Download:

Previous articleCarnete pentru rezidenți
Next articleREZULTATUL PROBEI SCRISE la concursul organizat de DSP IASI pentru ocuparea postului vacant de REFERENT IA la Serviciul Resurse Umane, Normare, Organizare, Salarizare