Home Evaluarea si promovare sanatate Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri –...

Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri – 26 iunie 2017

968
0

Ziua de 26 iunie 2017, Ziua Mondială de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit are ca mesaj-cheie “Să îi asculţi pe copii şi tineri este primul pas pentru a-i ajuta să crească sănătoşi şi în siguranţă”.

Campania “În primul rând, ASCULTĂ” este o iniţiativă de creştere, pe baze ştiinţifice, a sprijinului pentru prevenirea consumului de droguri, fiind astfel o investiţie efectivă în bunăstarea copiilor şi tinerilor, a familiilor şi a comunităţilor din care fac parte aceştia.

Acţiunile de Informare-Educare-Comunicare  au rolul de a sublinia importanţa unei atitudini vigilente şi responsabile din partea adulţilor: părinţi, educatori, personal din serviciile preventive, decidenţi şi vor încuraja copiii şi tinerii din comunităţile noastre să stea departe de droguri.

Drogurile ilegale ameninţă sănătatea şi bunăstarea oamenilor.

La nivel mondial, 200.000 de oameni mor în fiecare an din cauza supradozelor.

Drogurile nu afectează doar consumatorii; acestea provoacă familiilor şi celor dragi, dificultăţi enorme şi suferinţă.

Tulburările cauzate de consumul de droguri subminează relaţiile cu persoanele apropiate, deteriorează viaţa familială şi pot ruina oportunităţile copiilor si tinerilor de educaţie şi angajare. Impactul acestora se resimte în comunităţi, sistemele de justiţie penală şi în întreaga societate.

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri, este important să ne amintim că, tulburările cauzate de consumului de droguri pot fi prevenite si tratate.

Descarca:

Previous articleTemperaturi foarte ridicate
Next articleANUNT DE CONSULTARE A PIETII – Achizitionarea “Servicii pentru intretinere, verificare si reparatii aparatura medicala din cadrul DSP Iasi”