Home Comunicate de presa Săptămâna Europeană a Mobilităţii – 16 – 22 septembrie 2019

Săptămâna Europeană a Mobilităţii – 16 – 22 septembrie 2019

925
0

Săptămâna Europeană a Mobilităţii-16-22 septembrie, are ca slogan in acest an :  „Mergi cu noi!”.

Tema campaniei din anul acesta a Săptămânii Europene a Mobilităţii este: Mersul pe jos și cu bicicleta în condiții de siguranță rutieră.

În cadrul campaniei, ziua de 22 septembrie este declarată Ziua fără mașini!

Campania SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII din acest an încurajează oamenii să aleagă moduri active de deplasare : să combine mersul pe jos  cu bicicleta și cu transportul public.

Ediția din acest an a campaniei este o oportunitate de a face parte dintr-o mișcare europeană adresată autorităților locale și locuitorilor din mediul urban pentru a-și corobora eficient acțiunile în vederea reducerii gradului de poluare urbană.

Obiectivele campaniei sunt:

  • Conștientizarea populației în formarea  unor  atitudini pozitive față de stilul de viață sănătos prin adoptarea mobilității alternative (mersul pe jos și cu bicicleta)
  • Prezentarea de alternative de mobilitate durabilă locuitorilor din mediul urban

La nivel județean se vor organiza evenimente  de informare și  conștientizare a populației  asupra problematicii poluării mediului din orașe și a posibilității creșterii calității vieții lor prin adoptarea modului de deplasare multimodal.

Descarca:

Previous articleRezultatele finale ale selectiei dosarelor depuse pentru recrutarea si selectia specialistilor ASISTENTI MEDICALU COMUNITARI
Next articleZiua Mondială pentru Siguranța Pacientului – 17 septembrie 2019