Home Comunicate de presa Săptămâna Europeană a Mobilităţii 16 – 22 septembrie 2018

Săptămâna Europeană a Mobilităţii 16 – 22 septembrie 2018

792
0

Mobilitatea prin forme alternative de transport ecologic duce în mod sigur la creșterea calității vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, a poluării fonice, a accidentelor şi, nu în ultimul rând, la reducerea numărului persoanelor obeze.  Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, se obţin imense beneficii atât pentru  mediu, cât şi pentru  sănătatea  personala. Prin alegeri inteligente cu privire la tipul de transport folosit, se îmbunătățește starea de sănătate cât și calitatea mediului, totodata se pot economisi bani. Campania stimulează oamenii să participe la creşterea calităţii vieţii lor.

Scopul campaniei SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII constă în reducerea treptată a poluării din mediul citadin.

Obiectivele campaniei:

Pentru a deveni o economie care consumă puţină energie şi poluează puţin, Uniunea Europeană a adoptat o serie de obiective ambiţioase de climă şi energie:

  • reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră;
  • creşterea cu 20% a eficienţei energetice;
  • o cotă de 20% din consumul total de energie să fie energii regenerabile;

 

Atingerea acestor obiective presupune:

  • conştientizarea publicului cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de creşterea traficului în mediul urban.
  • implementarea de  măsuri care să ofere populaţiei posibilitatea  de a opta pentru mijloace de transport alternative
  • informarea publicului  cu  privire  la  beneficiile  pentru sănătate ale mobilității alternative multimodale

Acțiunile campaniei sunt orientate spre informarea populaţiei care este încurajată să înţeleagă de ce rolul mişcării şi al sportului sunt atât de importante pentru bunăstarea fizică şi mentală a cetăţenilor. Campania stimulează oamenii să participe la creşterea calităţii vieţii lor.

Mai multe detalii:

Previous articleAnunt privind rezultatele finale la concursul sustinut pentru ocuparea postului vacant de referent IA, la Compartimentul secretariat și registratură
Next articleAnunt participare servivii de elaborare studiu fezabilitate