Home Evaluarea si promovare sanatate Săptămâna Europeană a Mobilităţii 16 – 22 septembrie 2017

Săptămâna Europeană a Mobilităţii 16 – 22 septembrie 2017

256
0

Direcţia de Sănătate Publică IASI , celebrează în perioada 16- 22 septembrie 2017 campania cu titlul: Săptămâna Europeană a Mobilităţii, având sloganul: „Mobilitate în comun, curată şi inteligentă”.

Scopul campaniei:

  • Promovarea formelor alternative de transport ecologic și întărirea faptului că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, a poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze.
  • Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, se aduc beneficii imense atât mediului, cât şi sănătăţii personale.

Obiectivele campaniei:

Pentru a deveni o economie care consumă puţină energie şi poluează puţin, UE a adoptat o serie de obiective ambiţioase de climă şi energie care să  fie atinse până în anul 2020. Acestea includ:

  • reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră;
  • creşterea cu 20% a eficienţei energetice;
  • o cotă de 20% din consumul total de energie să se constituie energii regenerabile;
  • conştientizarea publicului cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de creşterea traficului în mediul urban.

Acțiunile campaniei sunt orientate spre informarea populaţiei care este încurajată să înţeleagă de ce rolul mişcării şi al sportului sunt atât de importante pentru bunăstarea fizică şi mentală a cetăţenilor. Campania stimulează oamenii să participe la creşterea calităţii vieţii lor.

Descarcă:

Previous articleSesiune de examen pentru obţinerea titlului de specialist
Next articleSesiune de examen pentru obţinerea atestatelor de studii complementare pentru medici, medici dentişti şi farmacişti