Home COVID 19 Recomandări pentru părinții care au copii cu vârsta sub un an

Recomandări pentru părinții care au copii cu vârsta sub un an

1276
0

Având în vedere receptivitatea crescută a copiilor la infecția cu Omicron, Direcția de Sănătate Publică Iași lansează un apel către toți părinții, în special cei care au copii cu vârsta sub 1 an, să respecte toate măsurile de protecție și să nu vină în contact direct fără a purta mască de protecție.

Aceste recomandări vin într-o perioadă pandemică, în care incidența cazurilor infectate cu tulpina Omicron la copii este mai mare în valul 5 decât incidența cazurilor din valurile pandemice anterioare. De asemenea, din punct de vedere statistic s-a constatat că aproximativ 60% dintre copiii infectați, sunt copii sugari cu varsta sub 1 an.

Sfaturi generale pentru părinți:

  • Încurajați copiii să se spele corect pe mâini nu numai acasă, dar și la școală, acasă la prieteni sau în locurile pe care le frecventează.
  • Se recomandă să nu intrați în contact direct decât după igienizarea mainilor.
  • Țineți cont de faptul că nu în toate cazurile, infectarea cu COVID-19 este vizibilă prin simptome specifice.
  • Manifestați întotdeauna o atitudine preventivă față de orice caz, deoarece răspândirea tulpinei Omicron este posibilă și din partea persoanelor care nu manifestă simptome specifice.
  • Parinții și copiii trebuie să poarte masca de protecție, acoperindu-și gura și nasul în spațiile aglomerate și trebuie să aplice toate măsurile de igienă adecvate.
Previous articleDIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ A JUDEȚULUI IAȘI demarează procedura de angajare, fără concurs, pe perioada stării de alertă, pe perioadă determinată, cu încetare de drept a contractului individual de muncă în maxim 30 de zile de la încetarea stării de alertă.
Next articleLISTA CU CERTIFICATELE DE MEDIC SPECIALIST CARE SE POT RIDICA DE LA D.S.P. IASI