Home Evaluarea si promovare sanatate Promovarea sanatatii-Saptamina Europeana a Mobilitatii 16-22.09.2016

Promovarea sanatatii-Saptamina Europeana a Mobilitatii 16-22.09.2016

660
0

COMUNICAT DE PRESĂ

Săptămâna Europeană a Mobilităţii

16 – 22 septembrie 2016

Săptămâna Europeană a Mobilităţii, are in acest an sloganul: Mobilitate inteligenta. Economie puternică

Scopul campaniei:

  • Promovarea formelor alternative de transport ecologic și de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, a poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze.

  • Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, se aduc beneficii imense atât mediului, cât şi sănătăţii personale.

Obiectivele campaniei:

Pentru a deveni o economie care consumă puţină energie şi poluează puţin, UE a adoptat o serie de obiective ambiţioase referitoare la climă şi energie pentru a fi atinse până în anul 2020. Acestea includ:

  • reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră;

  • creşterea cu 20% a eficienţei energetice;

  • o cotă de 20% din consumul total de energie să fie energii regenerabile;

  • conştientizarea publicului cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de creşterea traficului în mediul urban.

Acțiunile campaniei sunt orientate spre informarea populaţiei care este încurajată să înţeleagă de ce rolul mişcării şi al sportului sunt atât de importante pentru bunăstarea fizică şi mentală a cetăţenilor. Campania stimulează oamenii să participe la creşterea calităţii vieţii lor.

Download: Analiza de situatie 2016

 

Previous articleConcurs inspector clasa I grad superior la compartimentul inspectia si controlul factorilor de risc din mediul de viață și de muncă din cadrul serviciului control in sănătate publică
Next articleMinisterul Sănătății a eliminat copia legalizată din procesul de recunoaștere a calificărilor