Home Comunicate de presa Comunicat de presa

Comunicat de presa

1227
0

Directorul Directiei de Sanatate Publica Iasi, dr. Liviu Stafie, a prezentat astazi, 1 februarie, la sediul DSP, raportul de evaluare a activităţii desfăşurate în 2015 de instituţia pe care o conduce. La întalnire au fost prezenţi subprefectul Bogdan Abălaşei, directorul Cancelariei Prefectului, Marian Şerbescu, vicepresedintele Consiliului Judeţean, Alin Aivănoaei, directori ai instituţiilor deconcentrate şi şefi ai departamentelor din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Au fost prezentate principalele concluzii privind progresele înregistrate, vulnerabilităţile identificate şi măsurile luate sau propuse pentru remedierea acestora. De asemenea, raportul de activitate cuprinde informaţii despre principalele obiective propuse în planul de management, ce au fost îndeplinite cu succes in 2015, realizările institutiei, precum şi activitatea de comunicare desfaşurată pe parcursul anului.

Directorul Dsp, Liviu Stafie, a prezentat activitatea compartimentului economic aducand in discuţie principalele surse de venit, a departamentului ce se ocupa cu derularea programelor de sănătate (tratamente in străinatate, fertilizare in vitro, transplantul renal sau programul de depistare a cancerului de col uterin). A fost evidenţiată si activitatea compartimentului juridic, ce s-a ocupat si cu demersurile procedurale de aprobare prin hotarare de guvern a transmiterii dreptului de administrare de catre DSP, pentru terenul din Bucium unde sunt construite blocurile de locuinte ANL, destinate inchirierii specialistilor din sănătate. De asemenea, a fost expusă şi activitatea departamentelor de statistica, de achiziţii publice şi audit. In ceea ce priveşte Serviciul de Control in Sanatate Publica, in anul 2015 au fost efectuate aproximativ 10000 de controale si au fost aplicate 132 de amenzi. Au fost verificate spitalele publice si private si s-au efectuat verificari si la cele 14 centre de permanenţă din judeţul Iaşi. In privinta acestora, dr. Liviu Stafie, a precizat ca pentru anul in curs se vor face toate demersurile necesare pentru infiintarea unor noi centre in judetul Iasi, pentru a veni in sprijinul cetatenilor si pentru degrevarea aglomeratiei din UPU Spiridon. In cadrul bilanţului pe anul 2015 a fost punctata si activitatea compartimentului de epidemiologie, de igiena mediului, igiena radiatiilor, a departamentului de medicina muncii, de medicina scolara si promovarea sanatatii. Tot ca propunere pentru anul 2016, conducerea DSP a precizat ca este necesara cresterea numarului de cabinete de medicina scolara si de medicina dentara, reprezentantii prefecturii aratandu-si deschiderea pentru acest proiect. De asemenea, a fost adusa in discutie participarea DSP Iasi ca partener in proiecte europene cu UMF Iasi si Universitatea „Al. I. Cuza”, privind implicarea in educatie, mediul social si sanitar.

La finalul intalnirii, a fost mentionata si informatia potrivit careia in luna martie va fi demarat studiul de fezabilitate pentru infiintarea la Iasi a Spitalului Regional de Urgente.

Previous articleRepartiţia în prim stagiu a medicilor rezidenţi anul i care încep pregătirea cu data de 01.01.2016
Next articleZiua Mondială de Luptă împotriva Cancerului – 4 februarie 2016