Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 16.09.2022

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 16.09.2022

645
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 15 septembrie 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 99 persoane infectate cu Covid-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 21 externări și 16 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2490.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au efectuat 5  testări.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 16 septembrie 2022, sunt ocupate  95 paturi din care 4 paturi la ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 4 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase

În momentul de faţă sunt libere 20 paturi ATI:

  • 6 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • 6 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”
  • 4 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În momentul de față, 5 persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală menționăm că este ocupat 1 pat.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, menționăm că sunt 11 paturi ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 16 septembrie 2022, un număr de 523 persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 123516 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

 

Previous articleÎN ATENȚIA PERSOANELOR CARE SOLICITĂ RESTITUIREA SUMELOR DE BANI ACHITATE CU TITLU DE AMENDĂ CA URMARE A APLICARII SANCȚIUNILOR CONTRAVENTIONALE PREVAZUTE DE OUG NR. 129/2021
Next article17 septembrie 2022 – Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice