Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 15.07.2022

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 15.07.2022

944
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 14 iulie 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 116 persoane infectate cu Covid-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 13 externări și 7 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2431.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au efectuat 14  recoltări.

La cabinetele medicilor de familie, pe data de 14 iulie 2022, au fost vaccinate 133 persoane. Mentionăm că 6 persoane au primit doza I și 24 persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 57 persoane și 57 persoane cu doza a IV-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 477 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 15 iulie 2022, sunt ocupate  50 paturi din care 6 paturi la ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 3 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 3 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 15 paturi ATI:

  • 1 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 5 paturi ATI a Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • 3 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În momentul de față 1 persoană confirmată pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală menționăm că nu sunt paturi ocupate.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, menționăm că sunt 2 paturi ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 15 iulie 2022, un număr de 552 persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 112060 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleAPELUL DIRECŢIEI DE SĂNĂTATE PUBLICĂ ADRESAT CETĂŢENILOR DIN JUDEŢUL IAŞI
Next articleBULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 18.07.2022