Home COVID 19 APELUL DIRECŢIEI DE SĂNĂTATE PUBLICĂ ADRESAT CETĂŢENILOR DIN JUDEŢUL IAŞI

APELUL DIRECŢIEI DE SĂNĂTATE PUBLICĂ ADRESAT CETĂŢENILOR DIN JUDEŢUL IAŞI

2430
0

În contextul creşterii numărului de cazuri noi de infectare cu COVID-19, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi atrage atenţia asupra importanţei şi necesităţii respectării normelor sanitare şi reaminteşte că aplicarea acestor măsuri contribuie la protejarea sănătaţii noastre şi a celor din jurul nostru.
Creșterea incidenței cazurilor de infectare din ultimele două săptămâni, reiese din următoarele date centralizate la nivelul județului Iași:
Media zilnică a cazurilor Covid-19 confirmate:
o în perioada 01 iunie–30 iunie – 15 cazuri
o în perioda 01iulie–14 iulie – 71 cazuri
Media zilnică a cazurilor izolate:
o în perioada 01iunie–30 iunie – 61 cazuri
o în perioada 01iulie–14 iulie – 269 cazuri
Media zilnică a numărului de pacienți aflați în spital:
o în perioada 01iunie–30 iunie – 18 pacienți
o în perioada 01iulie–14 iulie – 49 pacienți

Prin urmare, Direcția de Sănătate Publică Iași recomandă respectarea următoarelor măsuri de protecție împotriva COVID-19:
 Dacă prezentați simptome, izolați-vă la domiciliu și anunțați medicul de familie în vederea testării.
 Pentru testare, vă puteți programa prin medicul de familie sau pe site-ul DSP Iași (https://dspiasi.ro/pentru-persoanele-care-nu-sunt-inscrise-pe-lista-unui-medic-de-familie-sau-care-nu-au-medic-de-familie-in-judetul-iasi):
o Dacă vă aflați la o distanță mai mică de un 1 kilometru de un cabinet medical care efectuează teste Covid, medicul de familie sau un reprezentant DSP vă va îndruma pentru testare la acel cabinet.
o Dacă vă aflați la o distanță mai mare, veți fi testat la domiciliu de către o echipă mobilă a Serviciului Județean de Ambulanță Iași sau a Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
 Adresați-vă la medicul de familie pentru a primi medicația adecvată. Nu luați medicamente fără recomandarea medicului!
 Purtați masca de protecție în: spațiile deschise aglomerate, mijloacele de transport în comun, spațiile închise, inclusiv în unitățile sanitare și școlare.
 Evitați spațiile aglomerate, închise și deschise!
 Spălarea mâinilor cu apă și săpun ori substanțe antiseptice este esențială!

Toate aceste măsuri de protecție și respectarea acestora, ajută la prevenirea apariției unor infecții asociate – infectarea cu Covid-19 și cu alte boli infecțioase de sezon.

Precizăm că toate centrele de evaluare sunt pregătite să fie activate, dacă numărul de îmbolnăviri va continua să crească. De asemenea, toate unitățile sanitare din județul Iași au un plan de reziliență care va fi activat în funcție de necesități, dacă valul 6 de Covid-19 va impune acest lucru.

Previous articleBULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 14.07.2022
Next articleBULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 15.07.2022