Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 02.12.2021

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 02.12.2021

527
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 02 decembrie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 71182 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 31 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 12 externări și 15 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 8 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 1844.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 24 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 23 realizate de DSP Iași și 1 de SAJ Iași.

Pe data de 01 decembrie 2021 au fost vaccinate 839 de persoane. Mentionam că 142 persoane au primit doza I și 366 persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 331 persoane. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, 44 doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 473 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 02 decembrie 2021, sunt ocupate 223 paturi din care 38 sunt paturi ATI (din care 2 paturi ATI este ocupat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași).

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

 • 5 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 9 paturi ATI la Spitalul Modular Lețcani
 • 2 paturi ATI la Spitalul de Recuperare Iași
 • 1 pat ATI la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași
 • 4 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
 • 10 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 5 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 24 paturi ATI:

 • 8 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 3 paturi ATI la Spitalul de Recuperare Iași
 • 3 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 5 paturi ATI la Spitalul Modular Lețcani
 • 2 paturi ATI la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași
 • 2 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
 • 1 pat ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție paturi la mai multe unități sanitare: CF Pascani – 35 paturi, CF Iasi – 85 paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie – 69 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 186 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 21 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 12 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău, 17 la Spitalul de Recuperare și 15 paturi la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”. La Spitalul Mobil Letcani sunt ocupate 2 paturi pentru forme usoare si medii.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

In momentul de față sunt 4 persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm este ocupat 1 pat.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 2 paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 6 paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 02 decembrie 2021, un număr de 6810 de persoane se află în izolare, iar 4007 persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 72048 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 57801 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleREZULTATE PROBĂ INTERVIU SUSȚINUT ÎN ZILELE DE 25 ȘI 26 NOIEMBRIE 2021 PENTRU OCUPAREA POSTURILOR DE: ASISTENT MEDICAL LA C OMPARTIMENTUL SUPRAVEGHERE EPIDEMIOLOGICĂ ȘI CONTROL BOLI TRANSMISIBILE și ASISTENT MEDICAL LA COLECTIVUL MEDICINA MUNCII ȘI IGIENA COLECTIVITĂȚILOR DE COPII/TINERET, DIN CADRUL COMPARTIMENTULUI EVALUARE FACTORI DE RISC MEDIUL DE VIAȚĂ ȘI DE MUNCĂ
Next articleLISTA CU APROBĂRILE DE ÎNTRERUPERE/PRELUNGIRE DE REZIDENȚIAT PRIMITE LA DSP IAȘI DE LA MINISTERUL SĂNĂTĂȚII