Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 01.08.2022

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 01.08.2022

851
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 31 iulie 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 109 persoane infectate cu Covid-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 21 externări și 20 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3 decese în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2446.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au efectuat 11  recoltări.

La cabinetele medicilor de familie, pe data de 31 iulie 2022, nu au fost efectuate vaccinări.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 01 august 2022, sunt ocupate  180 paturi din care 6 paturi la ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 3 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 3 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 15 paturi ATI:

  • 1 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 5 paturi ATI a Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • 3 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În momentul de față nu sunt persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală menționăm că sunt 3 paturi ocupate.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, menționăm că sunt 21 paturi ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 01 august 2022, un număr de 1182persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 115939 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

 

Previous articleCAMPANIA “Protecția solară – un pas important spre sănătate!”
Next articleLista actualizată cu completarea farmaciilor pt. distribuția medicamentului Iodură de Potasiu, 65 mg, comprimate, către populație