Home COVID 19 Buletin informativ 30.04.2020

Buletin informativ 30.04.2020

603
0

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

 1. Un număr de 1841 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 123 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.
 2. Conform ultimelor centralizări, un număr de 448 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 10 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.
 3. Structurile IPJ, IJJ şi Poliţie Locală au efectuat un număr de 287 verificări privind respectarea de catre persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restrictiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 244 sancţiuni contravenţionale în valoare de 409.823 lei.

Alte misiuni instituționale:

 • ISU a efectuat 15 misiuni, din care: 5 misiuni transport către unități spitalicești, 2 misiuni transport către spații de carantină, 8 misiuni de decontaminare biologică.
 • IPJ a efectuat 40 misiuni, din care: 40 de misiuni de verificare, respectare măsuri/ restricții la persoane fizice si juridice.
 • IJJ a efectuat 20 misiuni, din care: 6 alte misiuni, 10 misiuni de pază la spații de carantină, 2 misiuni de cooperare/patrulare în zonele unităților spitalicești, 2 misiuni cooperare Aeroportul Iași.
 • ITPF a efectuat 2 misiuni de ordine publică în cooperare cu IPJ.
 • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 98 misiuni, din care 35 transporturi către unități spitalicești, 1 transport catre spatiile de carantina, 1 transport catre spatiile de izolare, 10 transporturi probe bilogice, 43 decontaminări biologice şi 8 alte misiuni specifice.
 • Poliția Locală a executat 4 misiuni de pază centre izolare/adăpostire.
 • MApN a efectuat 13 misiuni, din care: 6 misiuni de patrulare și 7 misiuni de pază, utilizând 34 militari și 6 auto.
 • DSP a efectuat 36 misiuni: 7 misiuni transport probe biologice, 9 misiuni de transport către spațiile de carantină și 20 alte misiuni (recoltări, administrare centre carantină).
 • CJPC IAȘI s-au deplasat pe raza Judetului Iasi 4 echipe de comisari cu 4 autoturisme de serviciu. Au fost desfășurate 9 acțiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor din Ordonanțele Militare, fiind  întocmite 8 procese-verbale de constatare a contravenției, prin care au fost aplicate 8 avertismente.
 1. Cu privire la ancheta epidemiologică demarată la centrul rezidenţial din municipiul Iaşi pe data de 28 aprilie 2020, vă aducem la cunostinţă că s-au finalizat cele 133 de testări ale personalului şi beneficiarilor din acest centru. Rezultatele de laborator au evidenţiat faptul că faţă de rezultatele de ieri, încă 7 persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, doi copii şi 5 angajaţi, ceea ce inseamna ca în total, au fost depistate pozitiv 12 persoane, 6 beneficiari ai serviciului social si 6 angajaţi din cadrul centrului.

Vă reamintim că la începutul acestei săptămâni, s-a prezentat la Spitalul Clinic pentru Copii “Sfanta Maria” din Iaşi, pentru şedinţa de dializă, un copil în varstă de 9 ani, beneficiar al serviciului social rezidenţial pentru copii cu handicap sever. Conform metodologiei de supraveghere a COVID-19 pentru pacienţii asimptomatici cu imunosupresie, copilul a fost testat şi rezultatul de laborator a evidenţiat că este confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

 

 1. Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi fac un apel către cetaţeni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare.
 2. Recomandarea pentru cetăţeni este să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE –0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.
 3.  La nivelul Judeţului Iaşi, numărul de telefon la care se poate apela CJCCI Iaşi, 24/24 ore,         este:  0232.256.265.
 4.   Organizaţiile membre FONSS, Serviciul Voluntar de Ambulanţă – Asociaţia Ambulanţa.   Life, Colegiul Sfântul Nicolae, Instituţia Prefectului Iaşi, prin Centrul de Urgenţe Sociale oferă suport persoanelor aflate in auto-izolare / carantina. Începând cu luna aprilie, Centrul de Urgenţe Sociale a lansat o nouă soluţie de sprijin pentru urgenţe sociale, persoane din carantină, cadre medicale sau pacienţi afectaţi de COVID19, persoane izolate sau autoizolate. Astfel, prin apelarea numărului 0374 34 64 64 (tarif normal), persoanele din categoriile menţionate pot solicita serviciile Centrului de Urgenţe Sociale. Noul număr permite conectarea apelurilor la un sistem unic de dispecerizare, ceea ce va facilita preluarea solicitărilor.

 

Previous articleBuletin informativ 29.04.2020
Next articleBuletin informativ 01.05.2020