Home COVID 19 Buletin Informativ – 28.02.2020 – ora 10.00

Buletin Informativ – 28.02.2020 – ora 10.00

895
0

La nivelul judeţului Iaşi, situaţia persoanelor care au călătorit în zonele de risc este următoarea:

 1. 304 persoane sunt izolate la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, fără simptomatologie specifică. În vederea îndeplinirii acţiunii de supraveghere a persoanelor izolate la domiciliu, Compartimentul de Epidemiologie din cadrul DSP Iaşi este sprijinit de medici rezidenţi care au ca specialitate medicină preventivă şi care zilnic monitorizează telefonic starea de sănătate a acestor persoane.
 2. Nu sunt persoane aflate în carantină în spatiile special amenajate.
 3. Nu sunt persoane confirmate cu coronavirus.
 4. Toate testele efectuate la persoane cu suspiciunide infecţie cu coronavirus din judeţul Iaşi dar şi din alte judeţe au ieşit negative.
 5. În momentul de faţă, la nivelul judeţului Iaşi pentru carantină sunt prevazute 141 de paturi, incluzând modulele puse la dispoziţie de Primăria Iaşi. In funcţie de situaţie, acestea pot fi suplimentate.
 6. Conform datelor oferite de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile de la începutul sezonului şi până în prezent, în judeţul Iaşi s-au înregistrat opt decese cauzate de virusul gripal. Ultimele două s-au înregistrat pe data de 23.02.2020:
  • femeie în varstă de 58 de ani, din jud. Iaşi, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09 Data decesului: 23.02.2020
  • femeie în varstă de 64 de ani, din jud. Iaşi, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09 Data decesului: 23.02.2020
 7. Ministerul Sănătaţii a elaborat la începutul acestei săptămâni Procedura pentru eliberarea concediilor medicale în caz de carantină. În acest sens, Direcţia de Sănătate Publică a înştiinţat medicii de familie din judeţul Iaşi cu privire la paşii care trebuie urmaţi în cazul în care trebuie eliberat certificatul de concediu medical pentru persoana care este izolată la domiciliu. După stabilirea carantinei, la domiciliu sau în spaţiile special amenajate, pentru persoanele cărora li se interzice continuarea activităţii din cauza unei boli contagioase, direcţia de sănătate publică eliberează certificate în care vor menţiona durata perioadei de carantină, ţinând cont de recomandările Ministerului Sănătăţii şi de contextul epidemiologic intern/internaţional. În baza certificatului eliberat de direcţiile de sănătate publică, medicul de familie eliberează certificatul de concediu medical.
Previous articleInformare Coronavirus
Next articleBuletin informativ 29.02.2020