Home COVID 19 Buletin informativ 22.03.2020

Buletin informativ 22.03.2020

784
0

La nivelul judeţului Iaşi, situaţia măsurilor întreprinse în vederea împiedicării răspândirii și combaterii COVID -19 de este următoarea:

  1. Un număr de 1122 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm ca 38 de persoane au ieșit din perioada de 14 zile de autoizolare.
  2. Se întreprind demersuri ca, împreună cu Primăria Municipiului Iași, să se identifice și operaționalizeze noi spații corespunzătoare de carantină. Conform ultimelor centralizări, un număr de 129 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate.
  3. Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.
  4. Recomandări privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus

Evitați deplasările în țările care se confruntă cu număr mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus (COVID-19) și descurajați întoarcerea în țară a persoanelor din zonele de risc, respectiv din țările cu număr mare de cazuri cu noul coronavirus. Date actualizate în timp real despre țările vizate pot fi obținute accesând link-ul (http://www.cnscbt.ro/ ), respectiv „Lista regiunilor și localităților din zona roșie și zona galbenă cu transmitere a COVID-19”.

În cazul în care călătoriți într-o țară expusă infecției cu noul coronavirus la momentul revenirii în țară, în funcție de actualizarea zonelor roșii/galbene, veți rămâne în carantină/izolare la domiciliu timp de 14 zile, împreună cu familia.

Semnalați autorităților orice caz despre care aveți cunoștință că ar fi putut intra în contact cu o persoană confirmată cu noul coronavirus sau ar fi venit dintr-o țară afectată (zona roșie sau zona galbenă) și care nu se află în izolare. Manifestați o atitudine preventivă față de orice caz, întrucât răspândirea virusului este posibilă și din partea persoanelor care nu manifestă simptome specifice.

 

Previous articleBuletin informativ 21.03.2020
Next articleBuletin informativ 23.03.2020