Home COVID 19 Buletin informativ 15.04.2020

Buletin informativ 15.04.2020

473
0

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

  1. Un număr de 1734 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 543 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.
  2. Conform ultimelor centralizări, un număr de    persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate. În momentul de fata, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate un număr de 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 5 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.
  3. Structurile IPJ, IJJ şi Poliţie Locală au efectuat un număr de 474 verificări privind respectarea de catre persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restrictiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate      de sancţiuni contravenţionale în valoare de
  4. Direcţia de Sănătate Publică Iaşi asigură în aceste zile, premergătoare Sărbătorilor Pascale, prin inspectorii din cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică, verificarea măsurilor de prevenţie impuse de actualul context epidemiologic, adoptate şi respectate în cadrul unităţilor de desfacere a produselor alimentare. În această perioadă se verifică zilnic aplicarea acestor măsuri, a regulilor de păstrare a siguranţei medicale în spaţiile comerciale şi respectarea regulilor de igienă.

Totodată, Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi fac un apel către cetaţeni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare.

  1. Recomandarea pentru cetăţeni este să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE –0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.
  2.   La nivelul Judeţului Iaşi, numărul de telefon la care se poate apela CJCCI Iaşi, 24/24 ore,      este:  0232.256.265.
  3.   Organizaţiile membre FONSS, Serviciul Voluntar de Ambulanţă – Asociaţia Ambulanţa.   Life, Colegiul Sfântul Nicolae, Instituţia Prefectului Iaşi, prin Centrul de Urgenţe Sociale oferă suport persoanelor aflate in auto-izolare / carantina. Numerele de telefon ale dispeceratului sunt : 0757-110.243 si 0747-504.013.
Previous articleBuletin informativ 14.04.2020
Next articleAnunț privind selectarea dosarelor depuse electronic, pentru angajarea fără concurs, pentru ocuparea pe o perioadă determinată de maxim 6 luni, a posturilor vacante de asitenți medicali