Home COVID 19 APELUL DIRECŢIEI DE SĂNĂTATE PUBLICĂ ADRESAT CETĂŢENILOR DIN JUDEŢUL IAŞI

APELUL DIRECŢIEI DE SĂNĂTATE PUBLICĂ ADRESAT CETĂŢENILOR DIN JUDEŢUL IAŞI

1342
0

În contextul creşterii numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi atrage atenţia asupra importanţei şi necesităţii respectării normelor sanitare şi reaminteşte că aplicarea acestor măsuri contribuie la protejarea sănătaţii noastre şi a celor din jurul nostru.

Prin urmare, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi face apel la responsabilitatea tuturor cetăţenilor pentru ca împreună cu autorităţile locale şi centrale să limităm răspândirea infecţiei cu noul coronavirus şi să prevenim îmbolnăvirile cu SARS-COV- 2.

Tinând cont de contextul epidemiologic actual şi de riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populaţiei, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi reaminteşte principalele măsuri care trebuie respectate: purtarea măştii în spaţii închise, păstrarea distanţării fizice, igienizarea frecventă a mâinilor şi evitarea aglomeraţiilor. De asemenea, este necesară respectarea cu stricteţe a măsurii de izolare la domiciliu, atunci când ancheta epidemiologică impune acest lucru.

Prin acest apel, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi recomandă tuturor cetaţenilor să trateze cu maximă seriozitate pericolul determinat de infectarea cu noul coronavirus,  să semnaleze către autorităţi cazurile în care sunt încălcate normele sanitare şi să îndemne celelalte persoane să respecte toate măsurile de protecţie.

Pentru a fructifica întreaga munca depusă până în prezent de cadrele medicale si de toate autoritaţile implicate în gestionarea pandemiei şi în limitarea răspândirii noului coronavirus, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi consideră că este necesar să respectam regulile de protecţie pentru sănătatea şi siguranţa noastră şi în special pentru ai proteja pe cei din jurul nostru.

Previous articleZiua Mondială pentru Siguranța Pacientului – ZMSP
Next articleAngajare pe perioadă determinată personal contractual, fără concurs, pe perioada stării de alertă