Home General ANUNȚ – Condiții privind accesul persoanelor în incinta Direcției de Sănătate Publică Iași

ANUNȚ – Condiții privind accesul persoanelor în incinta Direcției de Sănătate Publică Iași

1325
0

În conformitate cu prevederile H.G. nr. 1090/2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, modificată și completată de H.G. nr. 1130/2021,  anexa 3, art. 12, alin. 4, la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iași, accesul persoanelor este permis pe baza certificatului digital în următoarele situații:

  • persoanelor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, dovada situației prevăzute la alin. (4) se face prin intermediul unui document, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Previous articleÎNTREBĂRI FRECVENTE – COVID-19
Next articleBULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 25.10.2021