Home COVID 19 Reluare anunț depunere intenție participare campanie vaccinare împotriva COVID-19

Reluare anunț depunere intenție participare campanie vaccinare împotriva COVID-19

253
0

Având în vedere Hotărârea Guvernului nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, pentru implementarea eficientă, la nivelul județului Iași, a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 pentru crearea premiselor de operaționalizare a activității de vaccinare COVID-19 la nivel populațional, ca parte integrantă a programului național de vaccinare, se impune în continuare, identificarea personalului care să deservească centrele de vaccinare din județul Iași.

Direcția de Sănătate Publică Iași reia invitatia, pentru personalul medical – medici și asistenți medicali, registratori medicali, să-și exprime disponibilitatea de a face parte din echipele care se vor constitui la nivelul fiecărui centru de vaccinare, prin transmiterea opțiunii de participare, prin completarea formularului următor: https://forms.gle/TQieVhKq9qiAvRBh7

Personalul medical interesat, reprezentat de medici din specialitățile epidemiologie, medicină școlară, medicină de familie și alte specialități, medici rezidenți, asistenți medicali, trebuie să dețină aviz de liberă practică valabil, eliberat de către Colegiul Medicilor, respectiv certificat valabil eliberat de OAMGMAMR.

Facem precizarea că prin OUG nr. 3/2021 și Ordinul M.S.  73/2021 pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 4 alin. (2) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19,  au fost aprobate:

  • Plata personalului medico-sanitar şi a registratorilor medicali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 organizate de către autorităţile publice locale sau judeţene, în alte locaţii decât cele organizate de către unităţile sanitare care se află în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate se face în baza unui contract de prestări servicii, încheiat între personalul medico-sanitar, respectiv registratorul medical şi reprezentantul legal al autorităţii publice locale.
  • Modelul de contract de prestari servicii care se încheie între personalul medico-sanitar şi registratorii medicali şi unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale este prevăzut în anexa la acest ordin.

Mulțumim persoanelor care și-au exprimat până la acest moment intenția de participare, cu mențiunea că acestea sunt deja introduse în baza noastră de date, nemaifiind necesară o înscriere suplimentară.

Previous articleSesiune de examen pentru obținerea titlului de specialist, pentru medici, medici dentiști și farmaciști
Next articleIn atentia unitatilor de invatamant. Protocol de testare rapida, antigen COVID-19