Home General PROCEDURI DE IEŞIRE A PERSOANELOR DIN AUTOIZOLARE ŞI CARANTINĂ

PROCEDURI DE IEŞIRE A PERSOANELOR DIN AUTOIZOLARE ŞI CARANTINĂ

20172
0

Conform Ordinului nr. 497 din 25 martie 2020 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 414/2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infecţia cu COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei, vă aducem la cunoştinţă urmatoarele modificări:

  1. Persoanele izolate la domiciliu timp de 14 zile, care nu prezintă simptome de boală, pot ieşi din izolare fără a avea nevoie de documente justificative (aviz epidemiologic).
    Persoana izolată care are nevoie de concediu, completează o declaraţie pe propria răspundere, pe care o regăsiţi anexată şi pe baza acesteia medicul de familie eliberează concediul medical pentru cele 14 zile de autoizolare.
  1. Direcţia de sănătate publică are obligaţia ca, la ieşirea din carantină, să elibereze persoanelor ce s-au aflat în această situaţie un aviz epidemiologic de ieşire din carantină.
    Ieşirea din carantină instituţionalizată se va face după o perioadă de 14 zile, dacă persoana nu a prezentat simptome de boală în decursul carantinării şi este clinic sănătoasă. Avizul epidemiologic poate fi eliberat şi transmis şi electronic.

Descarca:

Previous articleBuletin informativ 30.03.2020
Next articleBuletin informativ 31.03.2020