Un bărbat de 58 de ani din județul Neamț, care a lucrat o viață întreagă la hidrocentrală, a primit un diagnostic crunt: o tumoră de 10 cm care i-a pus viața în pericol.
De la Spitalul Județean Neamț, bărbatul a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie Iași, unde echipa de medici a reușit să îi salveze viața.
Intervenția chirurgicală a fost una extrem de dificilă, tumora fiind situată într-o parte a creierului greu accesibilă. Cu toate acestea, datorită profesionalismului și dedicării specialiștilor în neurochirurgie, operația a fost un succes.
Cu lacrimi în ochi, bărbatul le mulțumește acum tuturor celor care i-au salvat viața și i-au scos tumora care îi punea viața în pericol. Acesta este un exemplu al puterii medicinei moderne și al devotamentului echipei medicale pentru binele pacienților.
Cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași continuă să se dedice în fiecare zi salvării vieților și îmbunătățirii calității vieții pacienților.
Gheorghe Dogaru, pacient 58 ani Jud. Neamț:
“Să îi dea Dumnezeu sănătate. M-au prins un pic emoțiile. E o minune.
M-a operat domnul doctor Eva și operația a fost reușită. Am fost la spital la Piatra Neamț prima dată și de acolo m-au trimis aici. Știind că tehnologia a avansat, nu se mai pune problema. Să îi dea Dumnezeu sănătate. M-au prins un pic emoțiile. Nu sunt descoperiți toți. Operația a fost perfectă. Aproape perfectă pentru că a fost o zonă unde nu a putut să ajungă, era vascularizația prea mare.
E o minune. Când m-a anunțat că mâine plec acasă, am rămas uimit. Să fie tot așa înainte și să evolueze cu tehnologia. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la sănătatea mea.”
Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași:
“În urma investigațiilor efectuate în Spitalul Județean Neamț s-a descoperit o tumoră de dimensiuni mari localizată la nivelul șanțului olfactiv, intracerebral, ceea ce este cunoscut sub numele de meningiom olfactiv. Pacientul a ajuns la noi cu sindrom de lob frontal, ușor confuz și destul de dezinhibat din punct de vedere al emoțiilor, cu dureri de cap și lipsa mirosului, adică anosmie.
S-a intervenit chirurgical, s-a făcut o rezecție microscopică subtotală a acestei leziuni, în sensul în care a mai rămas un mic rest care era aderent de nervul optic și chiasma, rest care va fi tratat ulterior în Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife. Meningiomul este o tumoră benignă, a fost un meningiom de gradul unu, deci șansele lui de vindecare sunt foarte mari pentru că recidiva în acest caz este undeva de 15%. Prin tehnologia pe care o deținem putem avea un control local aproape de 100% asupra acestor tipuri de tumori.
Pacientul este bine și va fi externat în perioada următoare și o să își poată relua activitatea normală în ceea ce privește viața profesională și socială.”
Text preluat – Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași