Home Comunicate de presa Lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași în linie dreaptă

Lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași în linie dreaptă

307
0

Alături de Instituția Prefectului Iași,  Direcția de Sănătate Publică Iași a participat în data de 28 februarie 2024, la ceremonia de semnare a contractului pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași. La evenimentul ce a avut loc la sediul Guvernului, printre oficialitățile prezente, s-au numărat premierul Marcel Ciolacu și ministrul sănătății Alexandru Rafila.

Este un proiect extrem de important și totodată esențial pentru sănătatea tuturor cetățenilor și prin urmare, DSP Iași va oferi tot sprijinul pentru implementarea cu succes a acestuia.

Spitalul Regional de Urgență va fi construit în zona Moara de Vânt și va aduce beneficii pentru toți cetățenii din toată zona Moldovei.

Primul pachet de lucrări a fost câștigat de constructorul român Ness Proiect Europe, valoarea contractului fiind de 26.298.533,47 lei, iar durata de execuție este de 16 luni (4 luni execuție + 12 luni mentenanță și supraveghere).  Astfel, vor fi demarate lucrări de organizare de șantier, excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces.

La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Iași va avea o suprafață construită totală de 202.689 mp, va fi structurat pe 9 niveluri (2 subsoluri, parter, 5 etaje și etaj tehnic), pe o suprafață de 120.000 mp.  Clădirea va fi organizată în 6 centre multidisciplinare și va găzdui 850 de paturi de internare continua, oferind astfel servicii medicale de urgență la cel mai inalt nivel.

Previous articleLISTA CU CERTIFICATELE DE MEDIC SPECIALIST CARE SE POT RIDICA DE LA D.S.P. IASI
Next articleTABEL NOMINAL CU APROBARI PRIMITE LA D.S.P. IASI DE LA MINISTERUL SANATATII, INCEPAND CU 1 IANUARIE 2017 PRIVIND RECUNOASTEREA STAGIILOR EFECTUATE IN STRAINATATE SAU DINTR-UN ALT REZIDENTIAT PENTRU MEDICIII REZIDENTI DIN C.U.IASI