Home General IN ATENTIA POPULATIEI – INDICATII PRIVIND GESTIONAREA DESEURILOR MUNICIPALE IN CONDITIILE TRANSMITERII...

IN ATENTIA POPULATIEI – INDICATII PRIVIND GESTIONAREA DESEURILOR MUNICIPALE IN CONDITIILE TRANSMITERII VIRUSULUI SARS-COVID-2

1152
0

Ministerul Mediuliu, Apelor și Pădurilor, Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică informează populația cu privife la modul de colectare a deșeurilor în cazul persoanelor aflate în izolare la domiciliu, confirmate pozitiv sau nu, precum și în cazul persoanelor care nu sunt în situațiile mai sus amintite.

1. Deșeurile municipale produse în locuințe în care persoanele sunt confirmate pozitiv sau suspectate și se află în izolare la domiciliu:

Pentru colectare se vor folosi cel puțin doi saci de plastic, unul în interiorul celuilalt, sau în număr mai mare, în funcție de rezistența mecanică a acestora.

RECOMANDĂRI:

  • Nu se face colectarea separată a deșeurilor. Toate deșeurile generate în locuință se pun împreună.
  • Închideți (înnodați) pe rând fiecare sac folosind dacă este posibil mănuși de unică folosință;
  • Nu zdrobiți și nu comprimați sacii;
  • Blocați accesul animalelor de companie la spațiile în care se află sacii cu deșeuri;
  • Deșeurile vor fi colectate în continuare de operatorul de salubritate.

2. Deșeuri produse de populație în locuințele în care nu există subiecți pozitivi și care nu se află în izolare sau carantină.

Pentru locuințele în care nu există subiecți testați pozitiv sau în carantină obligatorie, se recomandă păstrarea procedurilor existente în vigoare, fără a întrerupe colectarea separată a deșeurilor.

Descarca:

Previous articleIN ATENTIA MEDICILOR DE FAMILIE – INFORMATII PRIVIND ELIBERAREA CERTIFICATELOR DE CONCEDIU MEDICAL SI A CERTIFICATELOR DE DECES
Next articleBuletin informativ 09.04.2020