Home General Importanța prevenției în lupta împotriva cancerului

Importanța prevenției în lupta împotriva cancerului

86
0

Activitatea de prevenție continuă la Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice al Institutului Regional de Oncologie Iași, chiar dacă proiectele de screening de cancer mamar și de col uterin derulate cu fonduri europene s-au încheiat în decembrie 2023.

De la începutul acestui an, persoanele asigurate din Iași, dar și din alte județe pot face investigații gratuit, în baza biletului de trimitere emis de medicul de familie.  În urma solicitărilor primite de la agenți economici sau autorități locale,  în lunile aprilie și mai, personalul de la Centrul de Screening a asigurat condițiile necesare pentru câteva grupuri organizate de femei, care au beneficiat de mamografie/ testare Babeș Papanicolaou, în baza biletului de trimitere. Astfel, peste 100 de doamne din municipiul Bârlad, comuna ieșeană Rediu și de la compania Aerostar Bacău au ales prevenția și au venit la Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice  în grupuri organizate.

“ Nu am mai făcut niciodată mamografie și la noi în oraș nu am unde să fac gratuit. Mi-au spus cei de la Asistență Socială că ne asigură mașină să venim la dumneavoastră și  nu am stat pe gânduri. Este tot mai multe lume bolnavă și mă bucur că am ocazia să fac acest control”, a spus una dintre femeile venite de la Bârlad.

Pentru detalii privind posibilitatea efectuării de investigații (mamografii / teste Papanicolaou/ HPV) pentru grupuri organizate de femei (blocarea zilelor și a intervalelor orare în sistemul de programări, dar și documentele necesare) puteți trimite o solicitare la adresa centrudescreening@iroiasi.ro, cu datele de contact.

Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice al IRO, din strada Sărăriei 177 A ( mai sus de sediul ISU Iași), ridicat cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, a fost deschis în 2022 și are șase niveluri. Cabinetele sunt dotate cu aparatură de ultimă generație, iar clădirea asigură condiții la standarde europene, atât pentru personal, cât și pentru vizitatori. Găsiți pe site-ul iroiasi.ro datele de contact și specialitățile la care vă puteți programa pentru consultații și investigații, atât în baza biletului de trimitere, cât și contra cost.

Previous articleLISTA CU APROBĂRILE DE ÎNTRERUPERE/PRELUNGIRE DE REZIDENȚIAT PRIMITE LA DSP IAȘI DE LA MINISTERUL SĂNĂTĂȚII ÎNCEPÂND CU DATA DE 01.01.2016
Next articleLISTA CU CERTIFICATELE DE CONFORMITATE CARE SE POT RIDICA DE LA D.S.P. IASI