Home Comunicate de presa “Evaluarea și promovarea sănătății orale” pentru copiii cu vârsta 6-14 ani din...

“Evaluarea și promovarea sănătății orale” pentru copiii cu vârsta 6-14 ani din mediul rural din județul Iași

102
0

Campania “Evaluarea și promovarea sănătății orale la copiii cu vârsta între 6 și 14 ani din mediul rural“ se derulează în continuare la nivelul județului Iași.

Astfel, până la această dată, în cadrul acestui proiect, Direcția de Sănătate Publică Iași  prin Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Crucea Roșie Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași și Universitatea Apollonia din Iași, au realizat evaluarea oro-dentară și au prezentat informații despre igiena orală privind periajul dentar sau alimentația sănătoasă, pentru un număr total de 5501 copii din cei 36.246 de copii din mediul rural, elevi la școlile din cele aproximativ 300 unități de învățământ din județul Iași. Mai menționăm, că până în prezent, proiectul a fost implementat în 17 din cele 93 de comune ale județului Iași.

În  această săptămână sunt evaluați aproximativ 400 de elevi din comuna Lețcani, urmând ca în perioada următoare echipele din cadrul proiectului să fie prezente în comuna Voinești.

Campania a demarat în data de 23.10.2023 și ne propunem ca pe o durată de aproximativ 2 ani să se evalueze toți copiii din mediul rural din județul Iași cu vârstă cuprinsă între 6 și 14 ani, însumând cu aproximație 37.000 de copii.

Mulțumim tuturor colaboratorilor pentru sprijin și implicare!

Previous articleEroii din umbră! Cum poți oferi o șansă la viață pacienților oncologici prin Centrul Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice
Next articleLISTA CU CERTIFICATELE DE CONFORMITATE CARE SE POT RIDICA DE LA D.S.P. IASI