Home Comunicate de presa Comunicat de presa – CAPESARO

Comunicat de presa – CAPESARO

4217
0

Direcția de Sănătate Publică Iași a pus la dispoziția medicilor de familie începând din 25 ianuarie 2021, o aplicație informatică care să permită crearea unei baze de date, în vederea planificării pentru vaccinare a pacienților nedeplasabili și a aparținătorilor cu care aceștia locuiesc împreună.

CAPESARO este o platformă informatică a Direcției de Sănătate Publică Iași, dezvoltată împreună cu ANMCS, care pe lângă alte multe funcționalități (informații despre locurile din spital, personalul medical) permite medicilor de familie ca pe lângă cererile de testare la domiciliu, să transmită în perioada următoare și informațiile necesare despre pacienții nedeplasabili, urmând ca ulterior să se creeze echipele mobile în vederea vaccinării.

Pe parcursul zilei de ieri, medicii de familie au primit informarea cu privire la această nouă funcționalitate pe mail și prin sms, printr-un serviciu al Serviciului de Telecomunicații Speciale, existând astfel o modalitate de informare rapidă a cadrelor medicale din sistemul de sănătate.

Menționăm implicarea Societății Medicilor de Familie care a colaborat la nivel interinstituțional pentru polularizarea acestor activități împreună cu reprezentanții Colegiului Medicilor.

De asemenea, remarcăm răspunsul prompt al medicilor de familie, care în decurs de câteva ore au înscris aproximativ 100 de pacienți nedeplasabili pe platforma informatică CAPESARO. Mai precizăm ca înscrierile continuă în perioada următoare.

Previous articleSELECTIA ASISTENTILOR MEDICALI COMUNITARI SI MEDIATORILOR SANITARI RUNDA 5-PROIECTUL: “Crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate pentru combaterea sărăciei și a excluzi unii sociale”
Next articleComunicat de presa – 28.01.2021