Home Comunicate de presa COMUNICAT DE PRESĂ – 13.09.2021

COMUNICAT DE PRESĂ – 13.09.2021

1632
0

COMUNICAT DE PRESĂ

În contextul epidemiologic actual care arată o evoluție progresivă a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, pentru identificarea și implementarea măsurilor de limitare a bolii, Direcția de Sănătate Publică Iași prin personalul de specialitate are atributul de a efectua anchete epidemiologice prin intermediul cărora se stabilesc condițiile de infectare cu COVID-19, precum și identificarea tuturor contacților direcți.

În acest sens, facem precizarea că limitarea răspândirii bolii se poate realiza prin instituirea măsurilor de prevenție și protecție prevăzute de lege, respectiv măsura carantinei pentru toți contacții, ori din această perspectivă realitatea și corectitudinea informațiilor furnizate în cadrul anchetei epidemiologice este determinantă.

În contextul dat, menționăm că omisiunea declarării informațiilor solicitate de personalul medical care efectuează ancheta epidemiologică este infracțiunea prevazută de art. 352 ^ 1 din Codul Penal și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă.

Aceste precizări sunt motivate de faptul că rezultatele anchetelor epidemiologice arată faptul că majoritatea persoanelor confirmate cu COVID-19 care sunt intervievate, nu comunică toate informațiile solicitate cu privire la numarul de contacți direcți.

Previous articleGHID DE CONDUITĂ PENTRU PĂRINȚI – Cum trebuie să îsi pregătească copiii pentru școală în timpul pandemiei de Covid-19
Next articleCOMUNICAT DE PRESĂ – INTOXICAȚIA CU CIUPERCI