Home Comunicate de presa Campania “Evaluarea și promovarea sănătății orale la copiii cu vârsta între 6...

Campania “Evaluarea și promovarea sănătății orale la copiii cu vârsta între 6 și 14 ani din mediul rural din județul Iași”

82
0

Direcția de Sănătate Publică Iași, prin Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Crucea Roșie Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași și Universitatea Apollonia din Iași, continuă să deruleze cu succes campania “Evaluarea și promovarea sănătății orale la copiii cu vârsta între 6 și 14 ani din mediul rural” la nivelul județului Iași.

Până în prezent, campania a reușit să evalueze sănătatea oro-dentară și să ofere informații valoroase despre igiena orală unui număr de 5501 copii din mediul rural, elevi la o parte din școlile din județul Iași. Pe lângă evaluări, au fost distribuite kituri de igienă orală pentru toți acești copii, contribuind astfel la promovarea unui stil de viață sănătos. În urma diagnosticelor prezumtive descoperite, elevii au primit scrisori medicale pentru a se prezenta la medicul stomatolog aflat în proximitate.

Având în vedere că localitatea Focuri nu beneficiază de servicii stomatologice și nici în vecinătate, dorim să menționăm cu această ocazie că o parte dintre copiii evaluați în cadrul campaniei au beneficiat de tratamente la 2 cabinete stomatologice din Iași. Acest lucru a fost posibil datorită sprijinului acordat de Primăria Comunei Focuri, care facilitează transportul copiilor și aparținătorilor.

Astfel, adresăm mulțumiri deosebite cabinetelor stomatologice implicate pentru profesionalismul și dedicarea lor:  Clinica DDC Dental Service și Centrul Medical Domenico (Apollonia). Totodată, lansăm invitația ca și alte cabinete să se implice în acest proiectul “Evaluarea și promovarea sănătății orale la copiii cu vârsta între 6 și 14 ani din mediul rural din județul Iași”. De asemenea, adresăm mulțumiri și primăriei Focuri pentru suportul logistic oferit. Eforturile și colaborarea dumneavoastră sunt esențiale pentru succesul acestei campanii și pentru asigurarea tratamentelor necesare copiilor din mediul rural.

Suntem profund recunoscători tuturor celor implicați și ne angajăm să continuăm acest demers important pentru a asigura un viitor mai sănătos pentru copiii din județul Iași.

Previous articleCampania „Alcoolul te face să-ți pierzi simțurile, nu problemele !” – Iunie 2024
Next articleAcțiuni de informare – educare – comunicare cu ocazia Săptămânii de Luptă Impotriva Cancerului și a Zilei Mondiale fără Tutun