Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI– 30.08.2022

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI– 30.08.2022

729
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 29 august 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 160 persoane infectate cu Covid-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 40 externări și 33 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2477.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au efectuat 5  testări.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 30 august 2022, sunt ocupate  168 paturi din care 7 paturi la ATI (din care 1 pat ATI la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria”).

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 5 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 1 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie

În momentul de faţă sunt libere 18 paturi ATI:

  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • 3 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”
  • 3 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În momentul de față, 5 persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală menționăm că sunt 2 paturi ocupate.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași este ocupat 1 pat ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, menționăm că sunt 20 paturi ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 30 august 2022, un număr de 551 persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 121850 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleLISTA CU CERTIFICATELE DE MEDIC PRIMAR CARE SE POT RIDICA DE LA D.S.P. IASI
Next articleMinisterul Sănătăţii organizează în perioada 12 octombrie – 25 noiembrie 2022 sesiune de examen pentru obţinerea titlului de medic, medic stomatolog sau farmacist specialist