Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 30.05.2022

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 30.05.2022

458
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 30 mai 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 111268 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 6 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 1 externare și 1 internare.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2426.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au efectuat 2 recoltări.

La cabinetele medicilor de familie, pe data de 29 mai 2022, nu au fost efectuate vaccinari.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 30 mai 2022, sunt ocupate 17 paturi din care 2 paturi la ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 2 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase

În momentul de faţă sunt libere 26 paturi ATI:

  • 8 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 6 paturi ATI a Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • 6 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție paturi la mai multe unități sanitare: CF Pascani – 10 paturi, CF Iasi – 40 paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 138 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 14 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 12 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău și 15 paturi la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În momentul de față o persoana confirmata pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală menționăm că este 1 pat ocupat.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt paturi ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 30 mai 2022, un număr de 48 persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 110478 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleANUNŢ privind REZULTATELE FINALE la examenul organizat de DSP IAȘI pentru ocuparea postului, cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată, de medic primar pediatrie, la Compartimentul Supraveghere epidemiologică și control boli transmisibile
Next articleANUNŢ privind REZULTATUL CONTESTATIEI PROBEI INTERVIU a EXAMENULUI pentru POSTURILE DE ASISTENȚI MEDICALI DE LA COMPARTIMENTUL SUPRAVEGHERE EPIDEMIOLOGICĂ ȘI CONTROL BOLI TRANSMISIBILE ȘI COLECTIV MEDICINA MUNCII