Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 28.07.2021

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 28.07.2021

959
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 28 iulie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42535 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 9 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore sau efectuat 3  externări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 922.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore, Serviciul Județean de Ambulanță Iași s-au realizat 5 recoltări la domiciliu.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 390643 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 206467 au fost vaccinate cu doza I și 184176 cu doza II. Pe data de 27 iulie 2021 au fost vaccinate 622 de persoane. Mentionam ca 423 de persoane au primit doza I și 199 de persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până în momentul de față au fost efectuate 15791 de vaccinari, 205 doze fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 447 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 28 iulie 2021, sunt ocupate  29 paturi din care 5 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 4 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 1 pat ATI la Spitalul Municipal Paşcani

În momentul de faţă sunt libere 11 paturi ATI:

  • 4 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 5 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 2 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmați pozitiv cu COVID-19 (CF Pascani – 22 paturi, CF Iasi – 15 paturi, Spitalul Orasenesc Harlau – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 20 de paturi) și 67 de paturi în zonele rosii destinate pacienților cu alte patologii și confirmati pozitiv cu COVID-19.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturi ATI.

Nu sunt persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt  ocupate paturile ATI.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate cele 5 paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 28 iulie 2021, un număr de 60 de persoane se află în izolare, iar 58 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 43067 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 43650 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleMăsuri pentru zile de caniculă – Recomandări generale pentru populaţie
Next articleANUNȚ concurs pentru ocuparea unui post vacant de natură contractuală, cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată, la Laboratorul de diagnostic de investigare în sănătate publică – Laborator de diagnostic microbiologic din cadrul DSP Iași